BRITANIJA POZIVA SAVEZNIKE NA REAKCIJU PREMA RUSIJI: Liz Tras sve OTKRILA
Liz Tras, Foto: Profimedia

tras

BRITANIJA POZIVA SAVEZNIKE NA REAKCIJU PREMA RUSIJI: Liz Tras sve OTKRILA

Kao odgovor na invaziju na Ukrajinu, Britanija i njeni međunarodni saveznici su već sankcionisali ruske banke i ruske oligarhe i preduzeli korake da isključe Moskvu iz međunarodnog finansijskog sistema

Objavljeno:

Velika Britanija danas je pozvala zemlje članice G7 i NATO da ruskim brodovima zabrane pristup u svojim lukama, kao i da se dogovore o rasporedu za postepeno ukidanje uvoza nafte i gasa iz Rusije uz dodatno pooštravanje sankcija bankama i ključnim ruskim kompanijama, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

Tras je u Varšavi saopštila da će britansku inicijativu izneti na sastanku NATO i zemalja članica G7 koji treba da bude održan ove nedelje u Poljskoj, prenosi Rojters.

„Naše koordinisane sankcije guraju rusku ekonomiju nazad u sovjetsku eru“, izjavila je Tras.

Govoreći sa poljskim ministrom inostranih poslova Zbignjevom Rauom, Tras je navela da su se dve zemlje složile da pojačaju sankcije i isporuku oružja Ukrajini.

Kao odgovor na invaziju na Ukrajinu, Britanija i njeni međunarodni saveznici su već sankcionisali ruske banke i ruske oligarhe i preduzeli korake da isključe Moskvu iz međunarodnog finansijskog sistema.

Ruskim brodovima je već zabranjen pristup britanskim lukama, navodi Rojters.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ranije je Evropska komisija predložila uvođenje novih sankcija Rusiji, uključujući zabranu uvoza uglja i sprečavanje pristupa ruskim brodovima i kamionima, a britanska zvaničnica je izjavila da su postojeće sankcije zamrznule 350 milijardi dolara ruskog novca i učinile nedostupnim preko 60 odsto deviznih rezervi Rusije.

Bonus video:

20:48

POPODNEVNI DNEVNIK 05.04.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.