NATO SE UPRAVO OGLASIO, TVRDI DA PUTIN RADI 1 STVAR: Šta se TO SPREMA?
Ilustracija, Foto: Profimedia, EPA/Yury Kochetkov

nato

NATO SE UPRAVO OGLASIO, TVRDI DA PUTIN RADI 1 STVAR: Šta se TO SPREMA?

Generalni sekretar Alijanse je rekao da je u Donbasu koncentrisana većina ukrajinskih snaga i dodao da će premeštanje ruskih snaga potrajati nekoliko sedmica, pre pokretanja velike ofanzive

Objavljeno: 18:01h

Rusija jača svoje snage kako bi preuzela kontrolu nad celim Donbasom na istoku Ukrajine i napravila "kopneni most" sa poluostrvom Krim, koje je pripojila 2014. godine, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

"Nalazimo se u ključnoj fazi rata. Ruske snage su napustile Kijevsku oblast i severnu Ukrajinu. (Predsednik Rusije) Vladimir Putin premešta veliki broj vojnika... Oni će se ponovo naoružati, dobiti pojačanja u broju, jer su pretrpeli velike gubitke, i snabdeće se za pokretanje nove visoko koncentrisane ofanzive u regionu Donbasa", rekao je novinarima Stoltenberg.

Generalni sekretar Alijanse je rekao da je u Donbasu koncentrisana većina ukrajinskih snaga i dodao da će premeštanje ruskih snaga potrajati nekoliko sedmica, pre pokretanja velike ofanzive.

"Neophodno je da saveznici podrže Ukrajince, pomognu im da se ponovo naoružaju i omoguće im da se brane", rekao je Stoltenberg.

Šef NATO-a je izrazio bojazan u postojanje "drugih zverstava".

1 / 7 Foto: Profimedia, Wikipedia, Japan Ministry Of Defense

"Bojim se da ćemo biti svedoci još zverstava... Postoji opasnost da otkrijemo još masovnih grobnica, više zverstava, više ratnih zločina, a to podvlači važnost istrage da se utvrde sve činjenice kako bi odgovorni bili privedeni pravdi", rekao je Stoltenberg.

Bonus video:

05:43

BRZE VESTI 05.04.2022. 15:55

(Espreso/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.