ZELENSKI POSETIO BUČU: Pitali ga da li ima NADE ZA MIR, evo kako je ukrajinski predsednik ODGOVORIO!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

nadomak kijeva

ZELENSKI POSETIO BUČU: Pitali ga da li ima NADE ZA MIR, evo kako je ukrajinski predsednik ODGOVORIO!

On je pregledao put na kome je ruska kolona upala u zasedu i razgovarao sa lokalnim stanovništvom

Objavljeno: 14:27h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je Buču, pošto se i dalje pojavljuju dokazi o zverstvima u blizini Kijeva.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

On je pregledao put na kome je ruska kolona upala u zasedu i razgovarao sa lokalnim stanovništvom. On je ponovio da je Rusija izvršila ratne zločine i genocid u Ukrajini.

Na pitanje Bi-Bi-Sija da li je još moguće razgovarati o miru sa Rusijom, on je rekao: „Da, jer Ukrajina mora da ima mir. U Evropi smo u 21. veku. Nastavićemo napore diplomatski i vojno“.

1 / 5 Foto: Profimedia

Podsetimo, ukrajinske vlasti i mediji podelili su snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, na kojem se vide tela poginulih koja leže na putu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sve fotografije i video materijali koje je objavio Kijev, a koje navodno svedoče o nekoj vrsti zločina ruskih vojnika u Buči, kako je navedeno, „još jedna provokacija“. Rusko ministarstvo navodi da sve vreme dok je to naselje bilo pod kontrolom Oružanih snaga Rusije nijedan lokalni stanovnik nije stradao u nasilnim akcijama.

Ministarstvo je istaklo da su sve ruske jedinice napustile Buču 30. marta, a da su južne delove grada, uključujući stambena naselja, ukrajinske trupe granatirale danonoćno iz artiljerije velikog kalibra, tenkova i višecevnih raketnih sistema.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.