RUSIJA ODBACILA DEO UKRAJINSKOG PREDLOGA NA PREGOVORIMA: Poznato i šta je TAČNO u pitanju!
Pregovori Ukrajine i Rusije, Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

MIROVNI PREGOVORI U ISTANBULU

RUSIJA ODBACILA DEO UKRAJINSKOG PREDLOGA NA PREGOVORIMA: Poznato i šta je TAČNO u pitanju!

Zamenik Vasilija Nebenzje je rekao da vojna operacija Rusije ide po planu i da su smešne tvrdnje Bele kuće da predsednika Vladimira Putina saradnici dezinformišu

Objavljeno:

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN, Dmitri Poljanski, odbacio je deo ponude Ukrajine sa poslednje runde mirnovnih pregovora u Istanbulu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Prema izveštaju BBC, Poljanski je rekao da se odbacuje deo ponude Ukrajine da odustane od NATO ambicija i postane neutralna zemlja u zamenu za bezbednosne garancije i zamrzavanje statusa Krima u narednih 15 godina.

Poljanski je rekao izveštaču BBC da je isuviše rano da se preciziraju detalji mirnovnog sporazuma, ali navodi da vraćanje kontrole Ukrajine nad Krimom i regionom Donbasa "nije u ponudi".

"Krim je deo Ruske Federacije, mislim da je to pitanje zatvoreno, tako da nemamo oko čega da se konsultujemo", kazao je on.

Pripajanje Krima Rusiji nije međunarodno priznato.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

Poljanski je bio manje konačan kada se govorilo o tome da li bi Rusija prihvatila da Ukrajina uđe u Evropsku uniju, dodavši da o tome postoje različite ideje u Moskvi.

Zamenik Vasilija Nebenzje je rekao da vojna operacija Rusije ide po planu i da su smešne tvrdnje Bele kuće da predsednika Vladimira Putina saradnici dezinformišu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.