STOLTENBERG: Ukrajina mora SAMOSTALNO da odluči o NEUTRALNOSTI!
Jens Stoltenberg, Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

odluka

STOLTENBERG: Ukrajina mora SAMOSTALNO da odluči o NEUTRALNOSTI!

Ukrajinski predsednik Volodimir Želenski je ranije izjavio da je došlo vreme da se prizna da Ukrajina neće postati članica NATO-a

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas na uzdržanost u proceni ishoda pregovora između ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Budimo oprezni u proceni nekih zauzetih stavova", izjavio je Stoltenberg u intervjuu za francuski list "Mond", komentarišući tako najavu Rusije da će drastično smanjiti vojne aktivnosti u oblasti oko Kijeva i Černigova.

Stoltenberg smatra da je Ruska Federacija potcenila mogućnosti ukrajinskog otpora i da je precenila sopstvene snage, navodi RIA Novosti.

1 / 4 Foto: Profimedia, Wikipedia, EPA/Yuri Kochetkov

"To objašnjava njenu obavezu da revidira svoje planove u skladu sa razvojem sukoba", dodao je generalni sekretar NATO-a.

Stoltenberg je rekao i da Ukrajina mora samostalno da odluči da li će postati kandidat za članstvo u Alijansi ili će se pridržavati neutralnog statusa.

"Poštujemo sve odluke suverenog i nezavisnog naroda, bez obzira da li predlaže svoju kandidaturu za članstvo ili ne. Ukrajina takođe mora da odluči o svom eventualnom neutralnom statusu. Ali napominjem da još ne govorimo o odluci, već o nameri", rekao je Stoltenberg u intervjuu za francuski list.

Ukrajinski predsednik Volodimir Želenski je ranije izjavio da je došlo vreme da se prizna da Ukrajina neće postati članica NATO-a.

1 / 6 Foto: Printscreen

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.