JEDAN OD NAJVAŽNIJIH U ISTORIJI! Počeo vanredni samit NATO u Briselu (FOTO)
Jens Stoltenberg i Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/Radek Pietruszka POLAND OUT

samit

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH U ISTORIJI! Počeo vanredni samit NATO u Briselu (FOTO)

Moramo da svi radimo više na zemlji, u vazduhu i na moru, kako bi odgovorili na novu bezbednosnu realnost u Evropi

Objavljeno:

Vanredni samit lidera zemalja članica NATO počeo je nešto posle 10.00 časova u sedištu Alijanse u Briselu, a među trideset lidera nalazi se i američki predsednik Džozef Bajden.

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, poručio je prisutnima da su se okupili u "kritičnom bezbednosnom trenutku" i naglasio da su svi ujedinjeni u osudi "neisprovocirane agresije Kremlja" i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

- Odlučni smo da nastavljamo da namećemo pritisak na Rusiju kako bi došlo do kraja ovog brutalnog rata. Poštujemo hrabrost ukrajinskog naroda i vojske u borbi za slobodu i prava. Prepoznajemo i hrabrost onih u Rusiji koji hrabro govore protiv rata - poručio je Stoltenebreg na početku sastanka Severnoatlantskog saveta.

On je rekao i da će lideri danas razgovarati o daljoj podršci Ukrajini, uključujući i protivavionsko i protivtenkovsko naoruzanje i municiju, kao i o jačanju NATO odbrambenih snaga kako u ovom trenutku tako i za godine koje dolaze.

- Moramo da svi radimo više na zemlji, u vazduhu i na moru, kako bi odgovorili na novu bezbednosnu realnost u Evropi - zaključio je Stoltenberg.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Lideri NATO pred početak sastanka, koji je najavljen kao jedan od najvažnijih u istoriji Alijanse, napravili su i grupnu fotografiju na kojoj se, pored Bajdena, mogu videti i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, britanski premijer Boris Džonson, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan...

Bonus video:

06:25

MALO POZNATI DETALJI IZ RAMBUJEA Šainović: Postigli smo dogovor sa Albancima, ali su Amerikanci sve pogazili IMAM CRNI DOKAZ

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.