RUSIJA BLOKIRALA SAJT POZNATOG NEMAČKOG LISTA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

BLOKADA

RUSIJA BLOKIRALA SAJT POZNATOG NEMAČKOG LISTA!

Ruski regulator za medije Roskomnadzor saopštio je da je blokirao sajt nemačkog lista na zahtev tužioca

Objavljeno:

Ruske vlasti blokirale su danas sajt nemačkog lista Bild, u sklopu svojih napora da kontrolišu informacije o sukobu u Ukrajini.

Ruski regulator za medije Roskomnadzor saopštio je da je blokirao sajt nemačkog lista na zahtev tužioca.

Instagram i Fejsbuk stranice Bilda su već blokirani u Rusiji nakon što je Roskomnadzor naveo da se te stranice koriste za pozivanje na nasilje protiv ruskih vojnika.

Ruske vlasti su takođe zatvorile pristup stranim medijskim sajtovima, uključujući Bi-Bi-Si (BBC), evropsku novinsku mrežu Euronjuz (Euronews), Glas Amerike (Voice of America) koji finansira američka vlada, Radio Slobodna Evropa/Radio Sloboda (Radio Free Europe/Radio Liberty), kao i nemački Dojče vele (Deutsche Welle) i letonski Meduza.

Redakcija Bilda navela je da je na svoj sajt stavljala vesti na ruskom jeziku o ratu u Ukrajini, dodajući da Rusija ide ka "totalitarnoj diktaturi". Delovi uživo video snimaka Bilda su titlovani na ruski. Nemački list je dodao da ima i svoj nalog na ruskom na društvenoj mreži Telegram.

Uredništvo Bilda potvrdilo je blokadu sajta i dodalo da je to potvrda da to što rade novinari lista predstavlja "rad za demokratiju, slobodu i ljudska prava".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.