PUTINOVE PRISTALICE DEMOLIRALE DŽIP UKRAJINSKIH TABLICA USRED BEČA: Iza svega stoji jedna odluka gradskih vlasti
Ilustracija, Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

STRAŠNO

PUTINOVE PRISTALICE DEMOLIRALE DŽIP UKRAJINSKIH TABLICA USRED BEČA: Iza svega stoji jedna odluka gradskih vlasti

Poslanik Slobodarske partije Austrije u bečkoj skupštini Toni Mahdalik zatražio je od bečkih vlasti da povuku odluku o besplatnom parkiranju za ukrajinske automobile

Objavljeno:

Vlasti u Beču donele su odluku da, zbog izbegličkog talasa iz Ukrajine, omoguće vlasnicima vozila ukrajinskih tablica da besplatno parkiraju u celom gradu.

Međutim, skupa vozila iz Ukrajine, koja su parkirana na ulicama Beča, sve više smetaju Bečlijama, a među njima očigledno ima i rusofila odnosno fanova Putina koji su jedan džip ukrajinskih tablica ižvrljali grafitima.

Kako je objavio list "Hojte" pristalice ruskog predsednika "demolirale" su luksuzno vozilo pošto su na njemu sprejom ispisali "Rusija" i "Putin".

Inače, pojedini mediji su izvestili da se sve više Bečlija žali kako im Ukrajinci zauzimaju parking mesta kojih je ionako malo u gradu, a uz to i ne plaćaju dok su oni pod teretom visokih cena goriva i naplate parkiranja.

1 / 6 Foto: Profimedia

Još više ih nervira činjenica da je mnogo luksuznih automobila sa ukrajinskim registracijama parkirano u Beču.

Poslanik Slobodarske partije Austrije u bečkoj skupštini Toni Mahdalik zatražio je od bečkih vlasti da povuku odluku o besplatnom parkiranju za ukrajinske automobile.

- Kada šetate gradom možete videti govoto samo luksuzna vozila sa ukrajinskim tablicama, koja stoje nedeljama. Ne može biti da oligarsi ne plaćaju parking - naglasio je.

Mahdalik je, prenosi Tanjug, istakao da izbeglice koje beže od rata, a potrebna im je pomoć, ne beže automobilima, već vozom ili autobusom.

Predložio je da Ukrajinci koji ne mogu da priušte parking dobiju od grada besplatnu mogućnost parkiranja na parkiralištu u Simeringu gde se inače odvoze nepropisno parkirana vozila.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.