OD OKTOBRA OBAVEZNE KOVID PROPUSNICE U ZDRAVSTVU HRVATSKE: Zeleno svetlo uz 3 USLOVA!
Bolnica, Foto: Printscreen/Tanjug/AP/Bernat Armangue

odluka

OD OKTOBRA OBAVEZNE KOVID PROPUSNICE U ZDRAVSTVU HRVATSKE: Zeleno svetlo uz 3 USLOVA!

Zeleno svetlo dobiće na osnovu jednog od tri uslova, a to su vakcinacija, prebolevanje bolesti ili negativan test na kovid

Objavljeno:

Lekari, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje od 1. oktobra na radno mesto moći će da dođu isključivo uz digitalnu kovid-potvrdu, piše danas hrvatski Večernji list.

Zeleno svetlo dobiće na osnovu jednog od tri uslova, a to su vakcinacija, prebolevanje bolesti ili negativan test na kovid.

Ministar zdravstvaVili Beroš za Jutarnji list kaže da o uvođenju kovid-potvrde razgovaraju vec nedeljama, a službena odluka biće doneta tokom sledece sedmice.

- Samo uvođenje trebalo bi da bude početkom oktobra. Za takvu organizaciju ipak je potrebno vremena. Moramo održati sastanke s upravama bolnica, a naposletku, i zaposleni će imati neko vreme da se ipak odluče za onu najbolju varijantu, vakcinaciju -objašnjava Beroš i dodaje da je u toku nabavka testova za zaposlene.

U prvoj fazi testiranje za zaposlene biće besplatno, a planira se da se nakon mesec i po ili dva, testiranja sprovode o vlastitom trošku. Iako vecina smatra da je testiranje trebalo odmah naplatiti zaposlenima, jer se od zdravstvenog osoblja očekuje da bude vakcinisano, Beroš je odlučio da da vremena za prilagođavanje.

- Iako bi to bilo opravdano, nisam odmah za takav korak. Mišljenja sam da moramo svima omoguciti da još jednom razmisle i vakcinišu se - smatra Beroš.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravstva, od 6. septembra u sistemu hrvatskog zdravstva dvema dozama vakcinisano je 60,67 odsto zaposlenih, a niti jednu dozu nije primilo njih 33,56 odsto.

Bonus video:

02:21

INFORMATIČAR PETAR KOČOVIĆ U USIJANJU DANA: Oko 18. februara možemo očekivati da se ovaj talas korone završi

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.