VANREDNO STANJE DO KRAJA SEPTEMBRA: Bolnice na izdisaju
Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC, Ilustracija

PRODUŽENO

VANREDNO STANJE DO KRAJA SEPTEMBRA: Bolnice na izdisaju

Broj novih infekcija je prethodnih dana nešto manji nego ranije, ali je broj teško bolesnih i dalje velik, zbog čega su bolnice prepune

Objavljeno: 12:36h

Japanske vlasti su objavile da će vanredno stanje zbog korona virusa u Tokiju i još 18 oblasti biti produženo do kraja septembra pošto je pritisak na zdravstveni sistem i dalje veoma velik.

Vanredno stanje, koje je trebalo da traje do nedelje, prvo je uvedeno u gradu Okinava u maju, a potom je postepeno proširivano na druge oblasti, navele su vlasti danas. Uprkos dugom trajanju vanrednog stanja, mere ne daju željene rezultate jer ih iscrpljeni gradjani sve više ignorišu s obzirom da je njihova primena dobrovoljna.

Broj novih infekcija je prethodnih dana nešto manji nego ranije, ali je broj teško bolesnih i dalje velik, zbog čega su bolnice prepune.

Premijer Jošihide Suga pozvao je gradjane da nastave da rade od kuće i da poštuju druge mere socijalnog distanciranja.

Vlada Suge, koji je najavio da se neće ponovo kandidovati za lidera vladajuće stranke, što znači da neće ostati ni premijer, suočava se sa teškim optužbama da su mere protiv korona virusa prekasno uvedene i da ih je premalo da bi bile efikasne, kao i zbog održavanja Olimpijskih igara u vreme pandemije, uprkos protivljenju javnosti.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.