HRVATSKA SE PRIBLIŽAVA BROJCI OD 1000 ZARAŽENIH NA DNEVNOM NIVOU: Jedini izlaz vide u OVOME
Foto: Profimedia

KORONA PRESEK

HRVATSKA SE PRIBLIŽAVA BROJCI OD 1000 ZARAŽENIH NA DNEVNOM NIVOU: Jedini izlaz vide u OVOME

Iako je savetodavna, neke države članice EU se oslanjavaju na nju kod uvodjenja restrikcija za ulazak u zemlju

Objavljeno:

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata registrovan 941 novi slučaj zaraze korona virusom, a umrlo je deset osoba, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Aktivnih slučajeva je 5.335, medju njima su 554 pacijenta na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 58. Testirano je oko 10.000 osoba. Ministar zdravlja Vili Beroš komentrasaio je danas novu ;epidemiološku kartu Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti na kojoj se čitava Hrvatska našla u crvenom. On je na Tviteru ocenio da je to "rezultat delom nevakcinisanja i nepridržavanja epidemioloških mera".

"Izlaz je u što većem broju vakcinisanja čime se podiže nivo zaštite svih", napisao je Beroš o karti koja se radi na osnovu 14-dnevne incidencije i udela pozitivnih u ukupnom broju testiranih.

Iako je savetodavna, neke države članice EU se oslanjavaju na nju kod uvodjenja restrikcija za ulazak u zemlju.

Prema podacima Nacionalnog štaba civilne zaštite, u Hrvatskoj je najmanje jednom dozom vakcinisano 1.750.418 osoba ili 43, 13 odsto ukupnog stanovnišva, odnosno 51,79 odsto odraslih, dok je vakcinisanje završeno za njih 1.640.053 (48,59 odsto odraslih).Od početka epidemije, registrovano je 380.904 zaraženih od kojih je 8.405 preminulo. ;

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.