EPILOG RAZORNOG POŽARA U ŠIBENIKU: Isplivala SLIKA vatrogasaca na TERENU, pogledajte stvarne HEROJE (FOTO)
Vatrogasci u Šibeniku, Foto: Printscreen/Facebook/Vatrogasci - 193

vatrogasci

EPILOG RAZORNOG POŽARA U ŠIBENIKU: Isplivala SLIKA vatrogasaca na TERENU, pogledajte stvarne HEROJE (FOTO)

Mnogi su im poručili da čuvaju sebe i svoje živote, a neki su žalili što nisu bliže požaru i ne mogu da pomognu svojim sugrađanima

Objavljeno:

Nakon što su više od 10 sati gasili razorni požar koji je gutao sve pred sobom u Šibeniku, vatrogasci su jutro dočekali ležeći na tvrdom asfaltu.

Fotografije umornih heroja, koje su jutros objavljene na zvaničnom profilu vatrogasaca Hrvatske oduševile su čitav region.

Naime, kako pišu hrvatski mediji vatrogasci su legni na put kako bi prikupili još koji atom snage i ponovno se priključili akciji gašenja buktinje kod Zatona. Ove scene izazvale su lavinu emotivnih komentara.

„Heroji i anđeli naši, čuvajte se svi i vratite se kući živi i zdravi jer vas čekaju vaši najdraži“, piše u jednom od mnogobrojnih komentara.

Mnogi su im poručili da čuvaju sebe i svoje živote, a neki su žalili što nisu bliže požaru i ne mogu da pomognu svojim sugrađanima.

"Mislim da je njihov posao pretežak, em greje vatra, em sunce, a obučeni kao da idu na skijanje, gledaju tužne prizore, suze ljudi,tugu... strašno, ja da sam vlast oni bi imali duplo veće plate, ma koliko sada imaju, pa još toliko", piše u jednom od komentara.

Podsetimo, u požaru koji je juče zahvatio Šibenik uništeno je više od 20 domova i 3.000 hektara. Nakon intenzivne borbe vatrogasaca koja je trajala celu noć, požar je jutros konačno ugašen. Na terenu noćas je bilo oko 350 vatrogasaca, pripadnici vojske, policije i građani. Jedan vatrogasac je lakše povređen.

Kako navode hrvatski mediji, noćas nisu naređene nove evakuacije, a procenjuje se da je u požaru uništeno 3.000 hektara, a više od 100 ljudi je bilo prinuđeno da napusti svoje domove.

Bonus video:

00:26

OLIVERA BACIĆ OTKRILA SVOJU NAJVEĆU ŽELJU! Za Kurir TV priznala: To priželjkujem od studentskih dana i ZNAM DA ĆE SE OBISTINITI

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.