SITUACIJA SA POŽARIMA I DALJE DRAMATIČNA: Gašenje nastavljeno i jutros, KANADERI u AKCIJI! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Prinstcreen/Facebook/Vatrogasci - 193

alarmantno

SITUACIJA SA POŽARIMA I DALJE DRAMATIČNA: Gašenje nastavljeno i jutros, KANADERI u AKCIJI! (VIDEO)

Noćas je na terenu bilo 350 vatrogasaca, ali i vojnici i građani

Objavljeno: 07:23h

Situacija u Hrvatskoj gde požari bukte između Vodica i Šibenika kod Zatona i dalje je dramatična. Ipak, sa terena stižu ohrabrujuće vesti, da je požar okružen.

Kako prenosi Index, kasno sinoć u vatrenoj stihiji je lakše povređen jedan vatrogasac JVP Šibenik, a na području Rasline i Zatona izgorelo je dvadesetak kuća.

- Noć je bila nešto manje vatrena, celu noć se gasilo, oko 2 je malo pao vetar pa su vatrogasci uspeli deo požarišta da stave pod kontrolu. Jutros nema nekontroliranog širenja vatre, okružen je požar, dva kanadera pomažu - rekao je vatrogasni zapovednik za hrvatske medije.

Kako je navedeno, noćas je bilo na terenu 350 vatrogasaca, vojnici, građani....

- Ima nekoliko povređenih vatrogasaca, ali ništa strašno. Jedan je pao u bunar - saopštili su nadležni.

Zapovednik šibenskih vatrogasaca Volimir Milošević izložio je situaciju na terenu u prvim satima četvrtka.

- Krenut ću po mestima: U Raslini je puno bolja situacija. Požar nije lokalizovan, međutim više nije toliko aktivan da ugrožava objekte. U Zatonu isto je nešto bolja situacija, međutim velika je površina oko tih mesta koja treba da se sanira. Dok vatrogasci peške ne prođu to ne možemo smatrati lokalizovanim. Ono što je problem je što se požar od Zatona kreće po brdima u pravcu Vodica odnosno Srime i Jadranske magistrale i to je ono što sada vatrogasci najviše rade - dakle sprečavaju da taj požar pređe Jadransku magistralu odnosno Benkovačku cestu. Objekti su u ovom trenutku manje ugroženi, ali požar je dosta velik. Snage koje dobijamo iz susednih županija i ostalih delova su na putu, a neki su veći i stigli. Umorni vatrogasci biće barem delom zamenjeni - rekao je Milošević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.