DAN NAKON SEDMOČASOVNE DRAME U BARU: Evo šta je pronađeno kod Edina, koji je pretio EKSPLOZIVOM! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/feral bar

panika i nered

DAN NAKON SEDMOČASOVNE DRAME U BARU: Evo šta je pronađeno kod Edina, koji je pretio EKSPLOZIVOM! (VIDEO)

Nepunih pola sata nakon razgovora s Abazovićem predao se policiji

Objavljeno: 09:29h

Baranin Edin B. najverovatnije će odgovarati za krivično delo izazivanje panike i nereda, nakon što je juče navodno naoružan i preteći eksplozivom ispred poslovnice jedne banke tražio da se obeštete pokradeni radnici Primorke.

Nakon sedmočasovne drame u centru Bara, sin radnika ugašenog barskog preduzeća, predao se policiji, kada se ispostavilo da je pretio lažnim eksplozivom i oružjem.

Edin B. je, kako je Vijestima potvrđeno iz više izvora, plastični pištolj bacio i predao se nakon što mu je potpredsednik Vlade Dritan Abazović obećao da će u petak 31. decembra razgovarati sa radnicima i pokušati da im pomogne.

- Rekao mi je da nije mislio da pravi bilo kakakv problem, da nije terorista i da mu je žao što su se stanari uznemirili, ali da je to uradio za radnike Primorke - kazao je Abazović, koji je i koordinator službi bezbednosti.

Edin B. je juče objavio vidio snimak u kojem je poručio da je sin radnika Primorke i da je "spreman da da život za njih”.

Plastične replike oružja, kanistere u kojima je najverovatnije voda i lažni eksploziv, Edin B. je pre svitanja doneo ispred filijale banke. Pre nego je došla policija, trakom je ogradio prostor ispred ulaznih vrata, oblepio poslovnicu porukama i tražio da niko ne prilazi, jer će se ubiti.

- Vratite pare koje ste ukrali od radnika Primorke - poruka je koju je, na crnogorskom i engleskom jeziku, zalepio na prozorima banke, a potom ispostavio zahteve.

Policija je odmah evakuisala stanare zgrade, udaljila radnike banke i blokirala okolne ulice. Vatrogasci i medicinsko osoblje bili su na licu mesta.

Baranin je policajcima poručivao da će improvizovanom eksplozivnom napravom naškoditi sebi, ako se ne udovolji njegovim zahtevima.

Policijski tim, članovi Edinove porodice, radnici Primorke, ali i još neki ugledni Barani pokušavali su da ga odgovore od tog nauma.

Edin B. je tada tražio da razgovara sa predsednicima Vlade i Skupštine, Zdravkom Krivokapićem i Aleksom Bečićem, kao i da video pozivom razgovara sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Nakon par sati drame, negde oko 14 časova, telefonom je razgovarao sa Abazovićem, tražeći od njega da odmah na razgovor primi obespravljene radnike Primorke.

Dobio je obećanje da će potpredsednik Vlade sa njima razgovarati kada se vrati sa službenog putovanja.

Prema saznanjima Vijesti Baranin je tokom razgovora rekao da samo traži pravdu, da je kivan na banku, iznosio je primedbe na tužilaštvo koje postupa u predmetu “Primorka”, dodajući da to sve radi za radnike.

Vijestima je iz više izvora rečeno da Edin B. ni u jednom trenutku nije bio nasilan i da nije pretio da će ugroziti bilo koga osim sebe.

Nepunih pola sata nakon razgovora s Abazovićem predao se policiji.

U trenutku hapšenja policija ga je sumnjičila za najmanje četiri krivična dela - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opšte opasnosti i izazivanje panike i nereda.

Uviđajem je, međutim, utvrđeno da Edin B. nije imao pravo oružje, niti eksploziv.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić rekao je juče da je u toku dostavljanje dokumentacije postupajućem tužiocu.

On je juče ranije rekao da je Edin B. zaposlenima u poslovnici banke zabranio ulazak u zgradu, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

Načelnik barske policije Veselin Tabaš rekao je novinarima da Edin B. nema policijski dosije i službenicima te bezbednosne institucije nije poznat kao izvršilac krivičnih dela. Nakon predaje, kazao je i da Baranin nije imao pravo oružje i eksploziv, kao i da nije pretio nikom osim da će sebi nauditi.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.