KRAJ DRAME U BARU! Edin, koji je pretio BOMBOM, odlučio da se PREDA (VIDEO)
Edin Begzić, Foto: Printscreen/Youtube/Edin Begzic

KOMPLEKSNA SITUACIJA

KRAJ DRAME U BARU! Edin, koji je pretio BOMBOM, odlučio da se PREDA (VIDEO)

Begzić je naoružan eksplozivom, pištoljem, molotovljevim koktelima, a pre ovog napada, on je ostavio poruku na Jutjubu

Objavljeno: 14:57h

Edin Begzić, koji od jutros ispred poslovnice u ulici Maršala Tita u Baru preti da će aktivirati eksploziv je utoku, odlučio je da se preda, rečeno je Vijestima nezvanično.

Policija ne dozvoljava novinarima pristup užem krugu poslovnice NLB Banke.

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem, Begzić se mirno predao policiji.

"Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovu su životne stvari. Idemo dalje", kratko je izjavio Abazović za "Vijesti".

Mediji su preneli da je naoružani muškarac Edin Begzić. Policija je evakuisala deo ulice u Baru jer je Begzić kaže da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u tom gradu.

Begzić je naoružan eksplozivom, pištoljem, molotovljevim koktelima, a pre ovog napada, on je ostavio poruku na Jutjubu.

"Ukoliko je ovaj video ugledao svetlost dana, to znači da sam uspeo u svojoj nameri da preuzmem lopovske filijale NLB banke u Baru. Ova banka je uz pomoć države i njenih institucija ukrala pare od poštenog jadnog naroda i radnika firme Primorka iz Bara davne 2010. godine. Ništa se ne dešava po tom pitanju", kazao je on u video poruci.

On je zamolio političke stranke i političare "da ih ostave na miru" i da "ne postižiu političke poene na njima".

"Da ste radili svoj posao, ne bismo bili u poziciji u kojoj jesmo", navodi se u poruci koja traje nešto preko 25 minuta.

"Imam veliku nameru da se borim do kraja, sa sobom ću imati masku za zaštitu od suzavca i dima, pancir, pištolj sa mecima, molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave sa daljinskim upravljaše,, da to kažem. Na napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije", kazao je on u snimku.

Begzić je naveo da će NLB banku držati pod kontrolom sve dok ta banka radnicima Primorke ne isplati novac koji im duguje.

Potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću poručio je da ako pošalje privatno obezbeđenje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, da će biti odgovorni za “haos koji nastane”.

Oglasila se banka

Zaposleni i klijenti NLB Banke koja se nalazi u ulici Maršala Tita u Baru su bezbedni, saopšteno je iz ove banke.

Ova filijala jutros nije otvorena.

"Razlozi napada nisu do kraja rasvetljeni, a banka se stavlja na raspolaganje za saradnju sa policijom i svim državnim organima kako bi ovaj nemili događaj imao pozitivan ishod na dobrobit građana nastanjenih u ulici u kojoj se nalazi filijala Banke", kazali su iz banke.

Dodaju da veruju da će koordinisane aktivnosti policije doprineti da se napad razreši na miran način i bez opasnosti po ugrožavanja ljudskih života, a da će javnost o svemu biti informisana od strane policije.

Radovan Đurišić iz Osnovnog državnog tužilaštva.kazao da se nada da će ishod pregovora biti uspjšan.“

Pokušavamo na miran način da riješimo ovu situaciju s obzirom na to da je i sam Begzić nenasilan i ne preti drugima, preti samo sebi”, kazao je Đurišić.

Sekulović kaže i da ne može da prognozira kako će se rešiti situacija koja se trenutno dešava. Sekulović je na vanrednoj pres konferenciji rekao da se nada najboljem ishodu.

"Ono što primarno treba da se uradi je razumevanje situacije i bez upotrebe sredstava prinude dodje do reakcije ove osobe. Poslate su jedinice koje treba tamo da budu, tamo su ljudi koji su kompetentni da se nose sa ovom situacijom", kazao je Sekulović, preneli su podgorički mediji.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je muškarac koji se predstavlja kao Edin Begzić od ranije poznat policiji kako se ne bi kreirala negativna slika.

"Vijestima" je iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblepila natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke".

Pripadnici policije trenutno pregovaraju sa njim, a ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da je situacija kompleksna. "Tamo su lica koja su kompetentna da se nose sa ovom situacijom", naveo je Sekulović.

U poslovnici nema nijednog službenika banke.

Begzić je pre početka radnog vremena poslovnice na ulazu poručio radnicima "da se sklone" i da ne ulaze u svoje radne prostorijem javlja portal Feral bar.

(Espreso/B92, VIJESTI, CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.