IZDATA INTERPOLOVA POTERNICA ZA IVANOM VUJOVIĆEM!
Policija, Foto: Profimedia

HAOS

IZDATA INTERPOLOVA POTERNICA ZA IVANOM VUJOVIĆEM!

Vujović je uhapšen 6. novembra 2016. godine u nemačkom gradu Kleve, u blizini granice sa Holandijom, zahvaljujući podacima koje je crnogorska policija razmenila s kolegama iz inostranstva, između ostalog i sa srpskom policijom

Objavljeno: 20:44h

Podgorička policija traga za Ivanom Vujovićem po Interpolovoj poternici zbog krivičnog dela koje je počinio za vreme bekstva 2015. godine.

Vujović je 24. decembra 2015. godine pobegao iz belopoljskog zatvora gde je služio zatvorsku kaznu. On je tada zatvorskom komandiru oteo pištolj, preteći izašao na glavni ulaz, gde su ga čekali saučesnici u automobilu.

Vujović je uhapšen 6. novembra 2016. godine u nemačkom gradu Kleve, u blizini granice sa Holandijom, zahvaljujući podacima koje je crnogorska policija razmenila s kolegama iz inostranstva, između ostalog i sa srpskom policijom.

Zbog bekstva iz belopoljskog zatvora osuđen je na 37 meseci. Njemu se sudilo u odsustvu jer je bio nedostupan crnogorskim pravosudnim organima, a zatim kada je uhapšen zatražio je ponavljanje postupka.

Njemu se sudi i za prijetnje službenicima UIKS-a za vrijeme redovne posjte u prostorijama spuškog zatvora.

Vujović je 2011. godine osuđen zbog ubistva Radomira Savovića, koje se dogodilo u blizini zgrade RTCG 7. maja 2008. Presudom Višeg suda u Podgorici 3. marta 2011. godine, Vujović je za ubistvo Savovića osuđen na 14 i po godina zatvora.

Izdržavanje kazne za ubistvo Savovića je okončao 11. decembra ove godine kad je napustio zatvor u Spužu.

(Espreso / Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.