PRVA FOTOGRAFIJA IZ BARA NAKON SEDMOČASOVNE KRIZE! Edin se predao nakon pregovora sa Abazovićem (FOTO)
Banka u Baru, Foto: Printscreen/Twitter/PolicijaCG

NAKON PREDAJE

PRVA FOTOGRAFIJA IZ BARA NAKON SEDMOČASOVNE KRIZE! Edin se predao nakon pregovora sa Abazovićem (FOTO)

Pregovarački timovi su odmah stupili u kontakt sa njim i vođeni su višečasovni pregovori

Objavljeno:

Edin B., koji je jutros od 8 sati pretio da će se razneti eksplozivom ispred poslovnice jedne banke u Baru, se nakon sedmočasovne drame i brojnih pregovora sa policijom, članovima porodice i potpredsednikom crnogorske Vlade Dritanom Abazovićem, predao policiji.

Nakon predaje Edina, ispred banke je ostao na trotoaru njegov ranac, kao i dve kantice za gorivo i još neke, po svemu sudeći, lične stvari Edina B.

- Nakon dugotrajnih pregovora E.B. se predao službenicima barske policije. E.B. je od ranih jutarnjih časova blokirao ulaz poslovnice jedne banke u Baru uz pretnje da će aktivirati eksplozivnu napravu. Dalje aktivnosti su u toku - kratko su saopštili iz policije.

Nadležni su saopštili da su u 7.45 časova dobili dojavu da se nepoznato lice nalazi ispred banke i da kod sebe ima eksplozivnu napravu.

- Preduzete su sve mere, kao što se čini u ovakvim situacijama. Pregovarački timovi su odmah stupili u kontakt sa njim i vođeni su višečasovni pregovori. Lice nije pretilo da će upotrebiti silu prema nekom drugom, i niko nije bio ugrožen - saopštili su nadležni.

Kako su naveli, proverava se šta je osumnjičeni ostavio ispred poslovnice, kao i šta ima u kanisterima za gorivo.

- Bitno je da niko nije povređen. On je sam bio ogradio objekat pre nego što je policija došla, tako da nije pretila nikakva opasnost da građani bude ugroženo - saopštili su nadležni i dodali da je jedna zgrada bila evakuisana, a čitav kvart blokiran.

Podsetimo, zbog pretnji Edina B. da će se razneti eksplozivom, policija je morala da evakuiše radnje, ali i pojedine zgrade u Ulici maršala Tita u Baru, gde se poslovnica banke nalazi.

Edin je jutros došao ispred poslovnice, radnicima zabranio ulaz, a potom počeo da preti da će se razneti. Prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsednika i potpredsednika Vlade, kao i predsednika Skupštine, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima "Primorke" naneta višemilionska šteta.

Muškarac je na tom snimku pokazao deo improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

- Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vreme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije - naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Iz policije nisu saopštili da li su nakon predaje osumnjičenog na licu mesta pronašli eksploziv, ili oružje.

Bonus video:

02:55

Ovo je savršen i jednostavan način da ukrasite sto za novogodišnju i božićnu trpezu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.