UNIŠTENA SRPSKA CRKVA NA RUMIJI IZNAD BARA! Šta mislite, ko je ovako oskrnavio?
Tenzije se produbljuju, ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

čik pogodite

UNIŠTENA SRPSKA CRKVA NA RUMIJI IZNAD BARA! Šta mislite, ko je ovako oskrnavio?

Bura se i dalje ne stišava zato što se konstantno mogu videti otrovne stelice koje razmenjuju zvaničnici Srbije i Crne Gore i sveštenstvo

Objavljeno: 09:57h

Tenzije između Srpske pravoslavne crkve i vlasti Crne Gore se sve više zaoštravaju. Sporan Zakon o slobodi veroispovesti izazvao je revolt građana koji se okupljaju u litije idući da brane svoje svetinje.

Postoje najave da će litije uskoro biti nastavljene a do tada se zaista počelo sa primenom zakona. Podsetimo, pre dva dana počelo je rušenje čuvenog konaka u okviru manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja.

Osim toga, niko ne preza da i na mnoge druge načine oštećuje imovinu SPC u Croj Gori.

Tako se dogodilo i sa crkvom Svete Trojice na Rumiji iznad Bara. Na njenim zidovima crvenom bojom ispisano je Etnik Albanija što aludira verovatno na stvaranje velike Albanije.

I ulaz je bio ispisan albanskim simbolima.

Zahtev velikodostojnika SPC jeste da se ovaj zakon ukine zato što prkosi ustavu. Bura se i dalje ne stišava zato što se konstantno mogu videti otrovne stelice koje razmenjuju zvaničnici Srbije i Crne Gore i sveštenstvo.

Mada, kako smo preneli, primena ovog zakona mogla bi biti odložena.

Za to vreme mogli smo videti na koji se način crnogorska policija obračunavala sa ljudima koji su mirno išli u litije boreći se za zaštitu svetinja. Epilog ove situacije se i dalje ne nazire i to sve više pogoršava bilateralne odnose dveju država.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.