NIJE IM BIO DOVOLJAN KONAK, KRENULI I NA KRSTIONICU KOD TIVTA: Primećeno mnogo POLICIJE, sprema se RUŠENJE?
Krstionica, Foto: Printscreen/Facebook/Манастир Михољска превлака

RUŠENJE U CG

NIJE IM BIO DOVOLJAN KONAK, KRENULI I NA KRSTIONICU KOD TIVTA: Primećeno mnogo POLICIJE, sprema se RUŠENJE?

Oko 14 sati na tom prostoru primećeno je grupisanje policijskih snaga!

Objavljeno:

Iako se nisu smirile strasti nakon jutrošnjeg vandalskog rušenja konaka novog manastira Svtog Vasilija u Ulcinju, tenzije su podignute na drugoj strani crnogorske obale – Mihiljskoj Prevlaci kod Tivta, Krstionici posvećenoj Svetom Lovćenskom Tajnovidcu Petru Drugom Petroviću Njegošu. Oko 14 sati na tom prostoru primećeno je grupisanje policijskih snaga! Sveštenstvo i narod sabiraju se u manastiru Svetog arhangela Mihaila na Prevlaci, kako bi odgovorili eventualnoj akciji nadležnih državnih organa da sruše Krstionicu.

- Mnogo je policije u gradu ne samo iz Tivta nego i susednih opština. Tu su i čak „marice“. Ne znamo zbog čega. Narod, kada je video šta se jutros desilo u Ulcinju, počeo je da se sabira u manastiru Svetog arhangela Mihaila. Tu smo i mi sveštenici, pa ćemo videti šta će se dalje dešavati - kazao je kratko za „Novosti“ sveštenik Mijajlo Backović.

Premijer Marković rekao je da država nije zaboravila na Krstionicu koju su prošle godine pokušali da sruše, ali je upravo verni narod odbranio. Među policajcima koji su od rane zore krstarili Tivtom primećen je isti onaj inspektor koji je prošle godine u aprilu predvodio desant na Krstionicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.