"TO JE MOJA ODGOVORNOST": Kajkut podneo OSTAVKU na mesto direktora Doma "Rade Vranješević"!
Vladimir Kajkut, Foto: Printscreen/Youtube/Banjalučka Hronika

OGLASIO SE

"TO JE MOJA ODGOVORNOST": Kajkut podneo OSTAVKU na mesto direktora Doma "Rade Vranješević"!

Portir Dečijeg doma "Rada Vranješević" A.K. osumnjičen za obljubu devojčice (13) inače štićenice Doma poklonio je žrtvi brojanicu

Objavljeno:

Vladimir Kajkut, direktor Doma “Rada Vranješević”, izjavio je da podnosi ostavku na mesto direktora.

- To je moja odgovornost i podnosim ostavku na mesto direktora – izjavio je Kajkut na konferenciji za novinare koju je organizovao u prostorijama Doma, piše Srpskainfo.

Dodao je kako se dešavaju situacije na koje ne mogu uticati, te da se dešava da deca pobegnu, ali da sarađuju sa policijom.

Ostavka je usledila nakon otkrivanja slučaja “Dečiji dom” i hapšenja radnika A.K. koji je osumnjičen za obljubu štićenice (13).

Podsetimo, portir u Domu Rada Vranješević A.K. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo obljube deteta mlađeg od 15 godina, odnosno trinaestogodišnje štićenice doma.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, portira je saslušao i postupajući tužilac koji je zatražio određivanje jednomesečnog pritvora.

Zbog obljube iste devojčice ranije je uhapšen i E.H. iz Modriče kojem je u međuvremenu takođe određen jednomesečni pritvor.

Pomenuta devojčica već je prošla golgotu, a u Dom “Rada Vranješević” smeštena je nakon što je otkriveno da ju je baba podvodila starijem muškarcu i to kada je devojčica imala samo 11 godina.

Baba devojčice u međuvremenu osuđena na sedam godina zatvora, a zlostavljač koji je imao odnose sa devojčicom na 12 godina.

Portir Dečijeg doma "Rada Vranješević" A.K. osumnjičen za obljubu devojčice (13) inače štićenice Doma poklonio je žrtvi brojanicu. Saznajemo da je ovaj poklon uručen pre izvršenja teškog krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni i za koje je zaprećena kazna od minimum osam godina zatvora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.