MONSTRUMU OSUMNJIČENOM ZA OBLJUBU DEVOJČICE (13) ODREĐEN PRITVOR: Preti mu najmanje 10 godina ROBIJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TUŽILAŠTVO BIH

MONSTRUMU OSUMNJIČENOM ZA OBLJUBU DEVOJČICE (13) ODREĐEN PRITVOR: Preti mu najmanje 10 godina ROBIJE!

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci

Objavljeno:

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog A.K. (42) zatražio određivanje jednomesečnog pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljuba sa detetom mlađim od petnaest godina izvršenog nad devojčicom (13,) inače štićenicom Dečijeg doma “Rada Vranješević” u Banjaluci, prenosi Srpskainfo.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da će osumnjičeni, ukoliko se bude branio sa slobode, ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo. Zatim iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda uznemirenju javnosti.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

O daljem toku istrage i postupanju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u cilju zaštite maloletne oštećene kao i u cilju zaštite istrage, ovo Tužilaštvo ne može iznositi informacija o preduzimanju daljih istražnih radnji.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je ujedno da je 24. decembra prošle godine zaprimilo izveštaj o preduzetim merama i radnjama, zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice Doma “Rada Vranješević“ u Banjaluci.

– Tužilaštvo je nakon sprovedenih istražnih radnji 27. januara 2022. godine, došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično delo Obljuba sa detetom mlađim od 15 godina, te je odmah naložilo da se osoba inicijala A.K. uhapsi, te nakon kriminalističke obrade uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka – naveli su iz banjalučkog Tužilaštva.

(Espreso/Srpskainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.