NASMEŠILE SE U KAMERU I REKLE "KOŠMAR": Poginule dve devojčice, pale sa zgrade od 17 spratova
Bile su školske drugarice, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

JEZIVO

NASMEŠILE SE U KAMERU I REKLE "KOŠMAR": Poginule dve devojčice, pale sa zgrade od 17 spratova

Varvara i Valerija nasmešile su u kameru, izgovorile “košmar”, a zatim počele da se smeju

Objavljeno:

Život dve ruske devojčice naglo je prekinut nakon što su pale sa zgrade od 17 spratova. Obe stare 12 godina, prethodno su snimile kratak video, a kako se veruje, iza tragedije stoji grupa na internetu koja podstiče mlade na samoubistvo.

Varvara i Valerija nasmešile su u kameru, izgovorile “košmar”, a zatim počele da se smeju.

Devojčice su bile iz dobro stojećih porodica i školske drugarice. Bile su “odlične učenice” i toga dana su bile u školi. Kako prenosi “San”, pale su sa stambene zgrade u Samari visoke 50 metara u kojoj je Varvara stanovala.

Pozivajući se na policijske izvore, mediji prenose da su devojčice bile u grupi na društvenoj mreži inspirisanoj “Harijem Poterom” koja im je “zadavala zadatke”. Roditelji su mislili da je “bezazlena”.

Child model, Varvara Vlasova, and her friend, die after joining an online “death group”!

Posted by Timeless King on Среда, 10. фебруар 2021.

Rusija se poslednjih godina suočava s velikim brojem “samoubistava” među decom koja se dovode u vezu sa sumnjivim onlajn grupama.

General-major Aleksej Moškov, šef Službe za sajber kriminal ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, upozorio je da postoje hiljade ovakvih grupa koje deci zadaju opasne zadatke sa tragičnim ishodom.

List ProGorod piše da su se Varvara i Valerija “spremile za to i pozdravile sa školskim drugovima”. One su im rekle da će se “devetog februara nešto desiti”. Osim toga, gledale su popularnu japansku crtanu seriju “Death Note”, koja je ozloglašena zbog izazivanja smrtnih slučajeva među decom. Mnogi su tražili da se prekine emitovanje.

– Nije nam jasno šta se desilo. Bile su pametne i lepe. Nisu imale teškoća – izjavila je njihova drugarica za “Komsomolsku pravdu” .

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.