"NISI SE PROMENILA, OSUDI PUTINOV GENOCID!" - Slavna teniserka pod paljbom navijača, BLOKIRALA komentare! (FOTO)
Marija Šarapova, Foto: Profimedia

razgnevila ih

"NISI SE PROMENILA, OSUDI PUTINOV GENOCID!" - Slavna teniserka pod paljbom navijača, BLOKIRALA komentare! (FOTO)

Lepa Ruskinja je ubrzo sklonila stori sa ovim opisom

Objavljeno: 13:43h

Rat u Ukrajini se odražava na sve sfere života, pa i na sport.

Brojni ukrajinski sportisti se vraćaju u domovinu i uzimaju oružje, ruski i beloruski se suočavaju sa sankcijama i izbacivanjem iz takmičenja.

Većina šalje poruku mira i ujedinjenja u teškim vremenima, ali neki žestoko napadaju suprotnu stranu, dok ostali ostaju nemi ali zato njih napadaju mediji i navijači.

1 / 5 Foto: EPA/Etienne Laurent

Poznata ruska teniserka Marija Šarapova suočava se sa takvim kritikama navijača na društvenim mrežama jer nije javno osudila oružani napad Rusije na Ukrajinu.

Maša je rođena u Rusiji, ali odavno živi u Sjedinjenim Američkim Državama i uvek je bila viđena kao ne tako veliki patriota kao neke njene zemljakinje.

Šarapova je inače prilično aktivna na društvenim mrežama, redovno inforimiše fanove o svojim aktivnostima. Objavljivala je fotografije sa Nedelje mode u Parizu, posete umetničke izložbe u Londonu... Ipak, komentara o ratu nije bilo.

To je prilično naljutilo njene fanove, pa su usledile žestoke kritike. Marija je na kraju podlegla pritisku i iznela svoj stav, međutim, bila je prilično neodređena.

- Dolazak u Evropu izgleda potpuno drugačije ovog puta. Teška srca i sa dubokom čežnjom za mirom... Najvažnija je bezbednost i budućnost naše dece - napisala je Šarapova.

Marija Šarapova
foto: Printscreen/Instagram/mariasharapova

Lepa Ruskinja je ubrzo sklonila stori sa ovim opisom jer je počela da dobija gomile negativnih komentara, a taj potez je još više razgnevio neke pratioce:

- Nisi se promenila. Osudi Putinov genocid.

- Ovako se to radi. Ne isključuješ komentare, Marija - drugi korisnik ju je savetovao da postupi kao zemljakinja Anastasija Pavljučenkova.

- Čak ni Marija Šarapova koja više ne živi u Rusiji neće da osudi rusku agresiju. Šta da očekujete od naroda koji se hrani državnom propagandom? - pita treći.

Sukobi u Ukrajini traju već osmi dan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.