"MOLIM IH DA IH IZVUČEM IZ KIJEVA, ALI UVEK DOBIJAM ISTI ODGOVOR"- Ševčenko silno pati zbog majke i sestre! (VIDEO)
Andrij Ševčenko, Foto: Printscreen/Twitter/SkyNews

očajan

"MOLIM IH DA IH IZVUČEM IZ KIJEVA, ALI UVEK DOBIJAM ISTI ODGOVOR"- Ševčenko silno pati zbog majke i sestre! (VIDEO)

U razgovoru za britanski 'Skaj Njuz' Ševčenko je otvorio dušu

Objavljeno:

Mnogi ukrajinski sportisti su se vratili u domovinu i uključili u rat sa Rusijom, ali i oni koji su ostali u inostranstvu prolaze kroz težak period.

Jedan od njih je definitivno slavni fudbaler Andrij Ševčenko.

Otkako je počela invazija Rusije na Ukrajinu mnogi su napustili svoju otadžbinu. Narod strada, ruše se gradovi, bombe eksplodiraju na sve strane.

1 / 7 Foto: Profimedia

U razgovoru za britanski 'Skaj Njuz' bivši selektor Ukrajine je otvorio dušu ispričavši da moli majku i sestru da ih spasi iz prestonice, ali da to one odbijaju.

- Ponosan sam što sam Ukrajinac. Težak je ovo trenutak za moju zemlju, za moj narod i porodicu. Moja majka i sestra su u Kijevu i doživljavaju užasne stvari - kazao je Ševa.

- Ljudi umiru, deca umiru. Projektili su upereni prema našim domovima. Moramo zaustaviti ovaj rat. Pokušavam da razgovaram s majkom i sestrom svakih 20 minuta jer je trenutno dosta napada na Kijev.

- Moja majka i sestra kao i dosta Ukrajinaca ne žele da napuste svoj dom, ostaju tu da se bore za slobodu i naš duh. Dosta puta sam ih molio da ih izvučem, ali sam uvek dobijao isti odgovor, a to je da ne žele da odu.

Bivši golgeter Milana i Čelsija se složio s odlukom da Rusija bude izbačena iz svih takmičenja i da treba da budu suspendovani sve dok se rat ne završi.

Andrej Ševčenko
foto: EPA/Marcel Antonisse

- Za mene fudbal trenutno ne postoji. Svako jutro se budim i mislim šta može da se desi s mojom zemljom. Potrebno nam je diplomatsko rešenje. Ruski napad treba zaustaviti što je pre moguće.

U međuvremenu, Ševčenko je sa suprugom Kristin Pazik, američkom manekenkom i jednim od četvorice sinova prisustvovao protestnom skupu na Trafalgar skveru u Londonu.

Pre dva dana je takođe uputio apel da se uspostavi mir.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.