KORNE NE STAJE, ELIMINISALA I HALEP: Igra kao preporođena otkako je PODRŽALA ĐOKOVIĆA!
Alize Korne, Foto: Profimedia

australijan open, osmina finala

KORNE NE STAJE, ELIMINISALA I HALEP: Igra kao preporođena otkako je PODRŽALA ĐOKOVIĆA!

Alize Korne će u svom prvom gredn slem četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Danijel Kolins

Objavljeno: 08:06h

Rumunska teniserka Simona Halep eliminisana je u osmini finala Australijan opena od strane Francuskinje Alize Korne (6:4, 3:6, 6:4).

Bivši borj 1, finalista Melburna iz 2018. i dvostruka osvajačica grend slemova, nije uspela da prođe među najboljih osam, iako je u ovom duelu bila favoritkinja. Utisak je i da se borila sa određenom povredom...

Korne je po prvi put stigla do osmine finala Ozi opena posle 2013. a sada je otišla korak dalje.

Prva dva seta donela su nam pregršt brejkova, a nakon duple razmene, Korne je ključni napravila u desetom gemu.

Francuskinja je imala sve u svojim rukama u drugom setu, vodila 3:1, ali je naprasno stala i dopustila Halep da napravi tri brejka zaredom i osvoji 16 poena u nizu do kraja seta.

U trećoj deonici je Simona propustila par brejk lopti, ali i spasila dve vezane meč lopte na svoj servis. Ipak, Alize je zadržala svoj servis i jedan brejk joj je bio dovoljan za novi veliki trijumf.

Podsetimo, Francuskinja je pre dva dana pobedila na svoj 32. rođendan, a pažnju domaće javnosti je skrenula kada je jedina od teniserki javno podržala Novaka Đokovića.

Korne će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Danijel Kolins, koja je savladala Eliz Mertens posle tri seta.

Kolins je u prvom setu vodila sa 3:1, pre nego što je izgubila narednih šest od sedam gemova i ujedno i prvi set sa 6:4. I u drugom setu je imala 3:0, servirala je pri rezultatu 5:3 za set ali je Mertens napravila brejk. Medjutim, već u narednom gemu je Kolins vratila brejk i odvela meč u treći set.

Mertens je prva stigla do brejka, povela je sa 2:1, ali je Kolins odmah izjednačila na 2:2, da bi odlučujući brejk na meču napravila u desetom gemu kada je posle duple greške protivnice iskoristila treću meč loptu za treće grend slem četvrtfinale, a drugo u Melburnu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.