ĐOKOVIĆ SPREMA TUŽBU? Novak će tražiti 3.800.000 evra odštete od Vlade Australije!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

nije gotovo

ĐOKOVIĆ SPREMA TUŽBU? Novak će tražiti 3.800.000 evra odštete od Vlade Australije!

Advokati navodno već rade punom parom

Objavljeno: 07:43h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković navodno planira da tuži Vladu Australije zbog lošeg tretmana koji je imao otkako je ušao u tu zemlju petog januara, odnosno pokušao isto.

Ovo tvrdi britanski tabloid "San" koji navodi da je Novak u stalnom kontaktu sa svojim advokatima u Australiji i da će od vlasti Australije tražiti odštetu od 3,8 miliona evra.

- Dobro je poznato da Novak i njegova porodica smatraju da je bio loše tretiran tokom karantina u hotelu u Melburnu. Njegova majka je otkrila kako je soba bila puna insekata. Držali su ga kao zatvorenika - navodno su reči izvora bliskog njegovom agentu Edoardu Artladiju, a koje prenosi "San."

1 / 5 Foto: Profimedia

U sumu od 3,8 miliona navodno se nalazi i novčana nagrada koju bi Novak osvojio da je odbranio Australijan open, a nije mogao da se takmiči s obzirom na to da mu je ministar imigracija Aleks Hok ukinuo vizu i pored pobede Srbina na prvom saslušanju i puštanja iz pritvora.

Đoković je nekoliko dana boravio u hotelu užasa gde nije imao ni doručak, dok su i ostali uslovi bili nedostojni čoveka.

- Novak je odlučio da istera pravdu, da dokaže da nije ništa kriv. Uradio je sve po pravilima. Oni su ga zatvorili, ne daju mu čak ni doručak, ima ručak i večeru, za doručak nema ništa. Pričam vam šta mi je on rekao. I u zatvoru imaju tri obroka dnevno i da izađu napolje. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, nego gleda u zid. To nisu humani uslovi - rekla je nedavno njegova majka Dijana, prilikom skupa podrške koje je Novak dobijao u Beogradu.

Jutros je Federalni sud Australije objavio saopštenje u kom obrazlaže odluku da potvrdi ukidanje vizu Đokoviću, nakon čega je deportovan.

(Espreso/San)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.