AUSTRALIJSKI ADVOKAT ŽESTOKO GOVORIO O NOVAKOVOJ DEPORTACIJI: Čitavu sitaciju opisao kao POTPUNI fijasko
Foto: EPA/Rungroj Yongrit

JAKO UDARIO NA SVOJU ZEMLJU

AUSTRALIJSKI ADVOKAT ŽESTOKO GOVORIO O NOVAKOVOJ DEPORTACIJI: Čitavu sitaciju opisao kao POTPUNI fijasko

Džastin Kvil pričao je o odnosu njegove zemlje prema srpskom teniseru

Objavljeno: 23:20h

Ne stišava se bura se oko sramne deportacije najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa prvog grend slem turnira sezone u Melburnu.

Džastin Kvil poznati australijski advokat, govorio je o odnosu njegove zemlje prema srpskom teniseru koji je okarakterisao kao veoma loš. Đoković je u nedelju deportovan iz Australije posle tri sudska saslušanja, a uz novčanu kaznu i troškove suđenja koje će snositi, izrečena mu je i trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Kvil je čitavu sitaciju opisao kao potpuni fijasko.

- Izgledamo kao klovnovi, mislim, u očima sveta generalno. Možete da uprete prstom u državu, federalnu Vladu i Teniski savez Australije, ali u širim okvirima, to je sve Australija. Rekli smo tipu da ima medicinsko izuzeće, pozvali smo ga ovde, dali smo mu vizu - rekao je Kvil.

1 / 4 Foto: Profimedia

Iako je Đoković, nakon prve odluke Vlade da mu oduzme vizu, uspeo da dobije sudsku bitku i istu vrati, na scenu je stupio imigracioni ministar Aleks Hok, koji je iskoristio pravo da mu ponovo uskrati gostoprimstvo. Drugi izlazak pred sud, neslavno se završio, pošto je tročlano veće Federalnog suda jednoglasno potvrdilo tu odluku.

- Nadam se da će se vakcinisati i da će reći poneku reč o izbeglicama koje su još uvek tamo u Park hotelu u Melburnu, ali nisam siguran da će se išta od ta dva desiti - smatra Sajmon Džins, advokat koji se bavi imigracionoim pitanjima smatra da je sve što se zbilo, politička igra.

- Federalni sud je imao izbor. Mogli su da preinače odluku jer je to bila upotreba političke moći koja nije dopuštena Migracionim aktom. Ili su mogli da odluče da ne ulaze u političku svađu. Odlučili su da se ne mešaju u političku razmiricu - objasnio je Džins.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.