U JEDNOJ DALEKOJ ZEMLJI SU DIGLI GLAS PROTIV NEPRAVDE PREMA NOLETU: Južnoamerikanci TERAJU STVAR DO SKUPŠTINE! FOTO
Novak Đoković, Foto: Profimedia

BRAVO!

U JEDNOJ DALEKOJ ZEMLJI SU DIGLI GLAS PROTIV NEPRAVDE PREMA NOLETU: Južnoamerikanci TERAJU STVAR DO SKUPŠTINE! FOTO

Potez Horhea Briteza zaslužuje veliko poštovanje

Objavljeno:

Raste podrška Novaku Đokoviću širom sveta nakon skandalozne odluke tamošnjeg Federalnog suda da ga deportuje po ukazu Ministra za imigracije, Aleksa Hoka. Oglasili su se brojni sportisti, javne ličnosti, ali i političari.

Posebno zanimljiv vid podrške Đokoviću je stigao ni manje ni više, nego iz Paragvaja, gde je tamošnji poslanik Horhe Britez tražio od Skupštine da podrži Novaka, jer je reč o sportisti koji brani stav protiv diskriminacije sportista na osnovu toga da li su vakcinisani ili nisu.

Kako se navodi u njegovom kratkom saopštenju koje je dostavio kolegama u Skupštini, on želi da se Novak Đoković podrži u "svojoj borbi za slobodu, čast i stav protiv diskriminacije sportista na osnovu toga da li su vakcinisani ili nisu".

Na svom Fejsbuk nalogu, rekao je da stoji iza svojih reči i da je predstavio svoj tekst predsedniku Skupštine, Lilijanu Samanijegu još tokom jučerašnjeg dana. Britez je jako poznat političar u ovoj zemlji, a u centar pažnje je dolazio i zbog toga što nije želeo da nosi masku u prostorijama tamošnjeg najvišeg zakonodavnog tela.

Protekle sedmice, jedan od čelnika Skupštine, Bazilio "Baki" Nunjez je čak tražio da se Britez zbog svojih stavova udalji iz Skupštine i da mu se stavi privremena zabrana na obavljanje dužnosti.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.