ĐOKOVIĆ STIŽE, KECMANOVIĆ 'ŽIVI SVOJ SAN': Deo sam reprezentacije Srbije, šta od toga može biti lepše!
Foto: Epa/ Yoan Valat

atmosfera sve bolja

ĐOKOVIĆ STIŽE, KECMANOVIĆ 'ŽIVI SVOJ SAN': Deo sam reprezentacije Srbije, šta od toga može biti lepše!

Želja je da osvojimo novi trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to - zaključio je Miomir Kecmanović

Objavljeno:

Srpski teniser Miomir Kecmanović rekao je danas da je srećan i počastvovan što nastupa za reprezentaciju u Dejvis kupu, kao i da najviše uživa u odličnoj timskoj atmosferi.

- Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu. Hvala selektoru Troickom (Viktor) na ukazanom poverenju, hvala kompletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san - rekao je Kecmanović, preneo je Teniski savez Srbije.

- Radim, trudim se, učim, uživam u ovom timskom duhu koji mi se odmah zalepio za srce. Voleo bih da imamo češće ovakve periode u godini kada smo svi zajedno. Slušao sam mnogo o tome da je Dejvis kup nešto sasvim drugo u odnosu na sve ono što tenis donosi i nosi sa sobom, zaista i jeste tako - dodao je on.

Miomir Kecmanović
foto: Profimedia

Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra na finalnom turniru ovog prestižnog takmičenja, koji će biti održan u tri grada - Madridu, Insbruku i Torinu.

Selekcija Srbije smeštena je u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a mečeve će igrati u Insbruku.

Kecmanović je najbolji plasman na ATP listi imao u martu ove godine, kada je bio 38. na svetu, da bi sezonu završio na 68. mestu.

- Sezona 2021. nije bila nimalo laka i za mene je bila godina lekcija, učenja, pronalaženja sebe na terenu, kreiranja nove igre kojom treba da krčim puteve na profi sceni u godinama koje dolaze. Slagao sam kockice sopstvenog teniskog mozaika, još uvek radim na tome i verujem da će već naredne godine sve teći lakše i onako kako želim - rekao je 22-godišnji teniser.

Miomir Kecmanović
foto: Profimedia

On je istakao da mu mnogo znače dani provedeni sa reprezentacijom, kao i da je to važno životno iskustvo.

- Za mene je svaki minut ovde sa timom dragocen. Srpski tim je tim profesionalaca koji svakog trenutka imaju rešenje za svaku situaciju koja se pojavi i zaista sam impresioniran i ponosan što sam tu, a ako budem dobio priliku da igram sigurno je da ću dati maksimum svojih snaga i mogućnosti za pobedu - dodao je Kecmanović.

Kecmanović je rekao da je kao mali gledao selekciju Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske (3:2) 2010. godine, i da je već tada želeo da bude deo tima.

Teniska reprezentacija Srbije
foto: EPA/Mark Evans

- Radio sam puno od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila. Nova želja je da osvojimo novi trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to - zaključio je Kecmanović.

Danas se u Insbruku očekuje i dolazak najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji će se tako pridružiti reprezentaciji, posle eliminacije u polufinalu završnog turnira u Torinu.

Srbija će prvi meč u Grupi F igrati protiv domaće selekcije, u petak.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.