ČUVENI AS NESTRPLJIVO ČEKA ĐOKOVIĆEVU ODLUKU: Novak je na raskrsnici, istorija tenisa je u pitanju!
Foto: Profimedia

mnogo toga na kocki

ČUVENI AS NESTRPLJIVO ČEKA ĐOKOVIĆEVU ODLUKU: Novak je na raskrsnici, istorija tenisa je u pitanju!

Kurijer misli da bi odustajanjem od igranja u Australiji, Novak otvorio vrata Rafaleu Nadalu - ako Španac dovoljno oporavi problematično stopalo

Objavljeno:

Posle mnogobrojnih konfuznih informacija koje su stizale sa svih strana, a vezane su za nastup tenisera na predstojećem Australijan openu, konačno je stigla informacija iz prve ruke.

Direktor turnira, Krejg Tajli obelodanio je važnu odluku – nevakcinisanim igračima neće biti dozvoljeno učešće na turniru!

Ostaje pitanje šta će biti sa Novakom Đokovićem i da li će igrati u Melburnu. Legendarni američki teniser Džim Kurijer kaže da ne bi rebalo da se kocka.

Novak Đoković, Džim Kurijer, Lejton Hjuit
foto: Printscreen/Youtube/Wide World of Sports

- To će biti raskrsnica za Đokovića. Rafael Nadal bi mogao da ima šansu da osvoji Australijan open, ako bude zdrav. Tada bi španski teniser imao po dva trofeja na svakom grend slemu, što je uspelo samo Novaku. Mnogo toga je na kocki, istorija tenisa je u pitanju - rekao je Kurijer.

Podsećamo, Novak je rekao da se neće zvanično oglašavati dok se u javnosti ne pojavi odluka Australijan opena, kao i da ne želi da govori o tome da li je vakcinisan.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Početak sezone je svakako bitan, ali Kurijer dodaje da će to značajno odrediti dalji tok trke.

- Za Nadala je pitanje kako će posle svega reagovati njegovo stopalo. Za njega mnogo toga nije išlo kako je želeo od Rolan Garosa. Mislim da je on i dalje favorit tamo, makar za nijansu je tu ispred Novaka, pod uslovom da su obojica zdravi. Novak je favorit na svim ostalim turnirima, svakako na Vimbldonu - zaključio je Kurijer.

Prethodnih dana stigla je reakcija Krejga Tajlija, prvog čoveka turnira u Melburnu, koji se nada da će Đoković učestvovati na grend slemu koji je osvoji devet puta.

Krejg Tajli
foto: EPA/Michael Dodge

- Da biste došli u državu Viktorija i učestvovali na Australijan openu morate da budete vakcinisani. To je odavno predočeno teniserima - rekao je Tajli za medije u Australiji.

Srpskog tenisera do kraja ove kalendarske godine očekuje još igranje za nacionalni tim u Dejvis kupu, što većina tenisera iz vrha propušta nakon naporne sezone. Nakon toga sledi odmor, pa pripreme za Australiju, iako još nije poznato kakav plan za početak nove sezone pravi Đoković.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.