AUSTRALIJANAC UPOZORAVA NOVAKA I TVRDI: "Moraće da se vakciniše ove nedelje!"
Foto: Profimedia

vreme ističe

AUSTRALIJANAC UPOZORAVA NOVAKA I TVRDI: "Moraće da se vakciniše ove nedelje!"

Ulazna lista za Australijan open se zatvara šest nedelja pre turnira - napominje Vudbridž

Objavljeno: 12:54h

Da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu jedno je od najbitnijih pitanja u svetu tenisa ovih dana. Direktor prvog grend slema sezone Krejg Tajli poručio je da je obavezna vakcinacija uslov za učešće na turniru.

Brzo nakon toga je i Đoković upitan hoće li igrati na Australijan openu, ali je on ostao pri stavu da čeka zvaničnu odluku, nakon čega će se izjasniti.

- Videćemo. Moraćemo da sačekamo i da vidimo - kratko je odgovorio Novak.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Australijski mediji nastavili su da se bave ovom temom, a prenose i izjavu Toda Vudbridža, nekada najboljeg dubl igrača sveta, koji je jedno vreme i radio sa Đokovićem u ranim danima njegove karijere.

On upozorava Đokovića da mu vreme za učešće na Australijan openu ističe.

- Ulazna lista za Australijan open se zatvara šest nedelja pre turnira, pa je to 6. decembra. Ali, realnost je da ako želi da igra na ATP kupu i da ima pripremu u Australiji, moraće da se vakciniše verovatno ove nedelje - rekao je Vudbridž.

Dakle, ukoliko se Novak definitivno ne izjasni oko učešća na Australijan openu, do 6. decembra će se znati da li će igrati ili ne.

Australijan open se igra od 17. do 30 januara 2022. godine. Đoković je rekorder po broju osvojenih pehara u Melburnu, pošto ih ima devet. On i brani trofej koji je osvojio prošle godine u finalu sa Danilom Medvedevim, koga je savladao u tri seta.

Podsetimo i da trenutno Đoković, Nadal i Federer imaju po 20 grend slem pehara, pa bi u Melburnu imao idealnu priliku da po prvi put povede u najvećoj trci.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.