ĐOKOVIĆ: Pokušavam da raskrinkam monopol u tenisu!
Foto: EPA/Alessandro Di Marco

sledi pohod na "salataru"

ĐOKOVIĆ: Pokušavam da raskrinkam monopol u tenisu!

Izjava Novaka Đokovića nakon duela sa Kamerunom Norijem je odjeknula kao bomba.

Objavljeno: 11:17h

Retko kada smo čuli tako oštrog i ljutitog Novaka, kao što je to bio slučaj u petak uveče. Iako je rutinski i bez problema savladao Britanca, najbolji teniser na svetu je bio prilično ljut, pa mu je kao kec na deset došlo pitanje o stanju u svetskom tenisu.

Pre nego što se obratio kamerama, Novak je imao raspravu sa jednim čovekom iz ATP-ja. On i Đoković su imali prilično neprijatnu konverzaciju, što su potvrdili novinari sa lica mesta.

Razlog njihove svađe su termini Novakovih mečeva i obaveze koje ima posle njih. Đoković je opravdano reagovao, jer kao prvi igrač na svetu zaslužuje mnogo veće poštovanje.

Nakon toga, Đoković je brutalno sve sasuo šta misli o ATP organziaciji, koja se ponaša elitistički i ne brine o slabije rangiranim igračima na turu, što izuzetno smeta Novaku.

- Mi smo komformističko društvo, uvek nam prija više da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo “ovo nije u redu, nije pravedno, boriću se za ovog drugog, koji ima manje sreće od mene”, biraju lakši put. Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol koji je u našem sportu dugi niz godina. Samo prvih 200 igrača žive od ovog sporta. Ova organizacija koju zastupam se zalaže upravo za te momke i devojke da bi se njihov glas čuo, ali se ne čuje, jer elita će uvek da uzidže elitu, ali tu je neki mali od Srbije koji će to da pokvari - rekao je Đoković.

Espreso/Objektiv


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.