ĐOKOVIĆ ZNA GDE JE "PROTRAĆIO" MEČ: Mogao sam da igram još nekoliko sati! Godina je bila FENOMENALNA!
Foto: Profimedia

iskreno i otvoreno

ĐOKOVIĆ ZNA GDE JE "PROTRAĆIO" MEČ: Mogao sam da igram još nekoliko sati! Godina je bila FENOMENALNA!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da umor nije bio faktor u njegovom porazu od Aleksandera Zvereva 7:6 (7-4), 4:6, 6:3 u polufinalu ATP finala u Torinu.

Objavljeno:

- I pre meča sam rekao da je on jedan od najboljih servera na svetu, a sada je pokazao da je to činjenica - tako se nekoliko puta izvukao iz nevolje. Servirao sam i ja prilično dobro, ali imao sam jedan vrlo loš gem u trećem setu. Tri forhend i jedna bekhend neiznuđena greška, iz lake pozicije. Protraćio sam meč u tom gemu. Imao sam šansu da se vratim na 2:4, promašio forhend po dužini na brejk lopti… Težak meč, ali uživao sam. Mislim da je bila dobra bitka, veoma kvalitetan tenis. Namučili smo jedan drugog, kao i uvek - rekao je Đoković.

Na pitanje da li je bio fizički umoran u odlučujućem setu, Đoković odgovara:

- Uopšte nisam bo umoran. Mogao sam da igram još nekoliko sati. Kao što sam rekao, jako loš gem na 1:2, četiri neiznuđene greške. Na ovakvoj podlozi, protiv takvog servera, teško je vratiti se. To je sve.

Đoković će igrati Dejvis kup, ali ATP sezona je završena, a razloga za zadovoljstvo ima mnogo.

- Odlična sezona. Nisam igrao mnogo turnira, ali sam sedmi put završio kao broj jedan, oborio rekord po broju nedelja na prvom mestu, osvojio tri od četiri slema… Godina je bila fenomenalna. Možda sam mogao da budem bolji na nekim ATP turnirima, ali i kraj sezone je bio dobar – titula u Parizu, polufinale ovde.

Posle meča je Zverev veoma pohvalno govorio o Đokoviću, rekao je da je Novak najveći teniser svih vremena, između ostalog.

- Odlično se slažemo. Nije lako da budemo bliski, veliki smo rivali, ali mnogo razgovaramo o životu o drugim stvarima. Uvek podelim neka iskustva s njime, imamo divan odnos. Želimo da pobedimo jedan protiv drugog, ali postoji međusobno poštovanje koje je važnije od pobeda i poraza. To sam oduvek imao sa Sašom. Fantastičan je igrač, uskoro će biti grend slem šampion - zaključuje Đoković.

Espreso/SportKlub


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.