ĐOKOVIĆ POBEDIO ZVEREVA ZA FINALE US OPENA pa uputio MOĆNU PORUKU pred meč za BESMRTNOST (FOTO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia

US OPEN

ĐOKOVIĆ POBEDIO ZVEREVA ZA FINALE US OPENA pa uputio MOĆNU PORUKU pred meč za BESMRTNOST (FOTO)

Srpski teniser je stigao i do rekordnog devetog finala Ju Es Opena, čime je pretekao Pita Samprasa i Ivana Lendla

Objavljeno: 07:20h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je rano jutros pobedio Nemca Aleksandera Zvereva posle velike borbe u pet setova sa 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Đokovića samo jedna pobeda deli kalendarskog grend slema, koji je poslednji osvojio Rod Lejver daleke 1969. godine, ali i rekordne 21. titule sa najvećih turnira čime bi pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Srpski teniser je, takodje, stigao i do rekordnog devetog finala Ju Es Opena, čime je pretekao Pita Samprasa i Ivana Lendla.

On će u svom 31. grend slem finalu igrati protiv drugog tenisera sveta Danila Medvedeva. Ruski teniser je u prvom polufinalu bio bolji od Francuza Feliksa Ožea-Alijasima u tri seta, 6:4, 7:5, 6:2.

Biće to njihov deveti medjusobni okršaj. Đoković vodi sa 5:3, a srpskom teniseru je pripao i njihov poslednji duel u finalu ovogodišnjeg Australijen Opena.

Đoković se pobedom u polufinalu revanširao Nemcu za poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju i prekinuo njegov niz od 16 uzastopnih pobeda.

Srpski teniser tokom prvog seta nije uspeo da dodje do nijedne brejk lopte, da bi Zverev u devetom gemu iskoristio drugu i dobio taj deo igre sa 6:4.

On je preuzeo kontrolu nad susretom na početku drugog seta. Već u drugom gemu je realizovao prvu brejk loptu, poveo je sa 2:0, a potom je bez izgubljenog poena potvrdio brejk za 3:0. Srpski teniser je još jednom, u poslednjem gemu, oduzeo servis Nemcu i tako stigao do 6:2 i izjednačenja u setovima.

U trećem setu se vodila velika borba. Đoković je u prvom i petom gemu spašavao brejk lopte, da bi u poslednjem gemu "slomio" otpor četvrtog tenisera sveta. Posle nekoliko sjajnih poena, jednog u kojem su teniseri razmenili čak 53 udaraca, Đoković je uspeo da iskoristi treću brejk šansu i povede sa 2:1.

Zverev se nije predavao, bolje je ušao u četvrti gem i prvi je došao do brejka u trećem gemu. Đoković do kraja tog dela igre nije uspeo da stigne do brejk prilika, pa je meč otišao u peti, odlučujući set.

Đoković je u petom setu bio dominantan. Uz dva brejka je poveo sa velikih 5:0, Zverev je uspeo da vrati jedan brejk, ali je najbolji teniser sveta u osmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu za 27 grend slem pobedu u 2021. godini.

Meč je trajao tri sata i 33 minuta.

Đoković rekao je jutros da će predstojeće finale Otvorenog prvenstva SAD tretirati kao da mu je poslednji meč u karijeri.

"Daću i srce i telo i glavu, sve ću uložiti u taj meč. Tretiraću ga kao da je poslednji u mojoj karijeri", rekao je Đoković posle pobede u polufinalu.

Prvi teniser sveta je u polufinalu Ju Es Opena, posle velike borbe, pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 i u finalu će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

"Najbolja atmosfera od početka turnira na ovako fantastičnom stadionu, hvala svima. Ovo su trenuci za koje živimo", rekao je Đoković.

"Aleksander je veliki šampion, neko kome se divim i na terenu i van terena. On je jedan od mojih najboljih prijatelja. Znao sam pre izlaska na teren da će ovo biti velika bitka. Nadam se da ste uživali i osetili našu energiju", naveo je srpski teniser.

Đokovića sada samo jedna pobeda deli od kalendarskog grend slema i rekordne 21. titule sa najvećih turnira.

On je, takodje, stigao i do devetog finala Ju Es Opena, čime je pretekao Pita Samprasa i Ivana Lendla.

Finale je na programu sutra od 22.00.

Bonus video:

08:55

Kako je kavijar od hrane za siromašne postao simbol prestiža?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.