NOVAK NAHVALIO SLEDEĆEG PROTIVNIKA: "On će napasti, nema šta da izgubi, a ja ću biti SPREMAN"!
Foto: EPA/Neil Hall

Vimbldon

NOVAK NAHVALIO SLEDEĆEG PROTIVNIKA: "On će napasti, nema šta da izgubi, a ja ću biti SPREMAN"!

Nadam se da ću biti na svom vrhuncu jer je to potrebno za pobedu

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je na impresivan način stigao do plasmana među četiri najbolja na turniru i sve je bliži tom velikom cilju, 20. grend slem trofeju.

Ipak, svestan je da ga čeka težak zadatak, a prva prepreka je mlađani teniser iz Kanade, Denis Šapovalov.

- Iskustvo može da pomogne u ovakvim mečevima. Od Denisa se i ranije očekivalo da zabeleži bolje rezultate. Impresivno deluje na terenu, igra snažno, levoruk je što je dosta nezgodno na ovako brzoj podlozi. Deluje kao da manje grešaka pravi, ne ustručava se da napadne. Ono što sam video protiv Mareja i sada malo, igrao je kvalitetno. Napašće, nema šta da izgubi, daće sve od sebe da bude agresivan. Spremiću se, znam šta me očekuje, imali smo nekoliko dobrih duela. Nadam se da ću biti na svom vrhuncu jer je to potrebno za pobedu - kaže Đoković.

Novak je do sada dobio svih šest duela protiv Šapovalova, ali poslednja dva su bila veoma teški mečevi.

- On je kompletan igrač, izuzetno dobro udara sa obe strane. Obično je pravio više grešaka iz bekhenda. Zavisi. Može da odigra na visokom nivou, a dešava se da mu padne koncentracija i da pokloni nekoliko gemova. Čekaću svoju šansu, koristiću iskustvo koje imam. Moram da budem spreman da će on raznovrsno da igra - jasan je Novak.

Kaže da mu nije bitno kako će organizatori odlučiti o rasporedu mečeva, a dao je i svoj sud o raspoređivanju mečeva koje je ove godine naišlo na dosta osuda.

- Meni je sve u redu. Navikao sam da bar jedan meč igram na Terenu 1. Obično kad su Federer i Nadal u žrebu, to bude slučaj. U suštini sam zahtevao da prvi meč igram na Centralnom terenu, oni su mi izlazili u susret. Rodžer je do sada odigrao sve na Centralnom, to je u redu. To je odluka organizacije. Da li je trebalo da igra jedan na Trerenu broj 1, a da neko od mladih tenisera, drugih zvezda našeg sporta, poput Beretinija, dobije šansu da igra na Centralnom, verovatno da. Ali to je njihova odluka, jer se ne zna hoće li se Rodžer vratiti sledeće godine. Kako god, verovatno su mu zbog toga dali prednost.

Kada ima dan pauze, voli da se opusti sa članovima svog tima. Otkrio je i šta najčešće igraju.

- Igramo dosta jednu špansku društvenu igru, 'parćis', dosta je slična onoj 'Ne ljuti se čoveče'. Malo kompleksnija društvena igra, igramo nas četvorica u timu, u parovima, Uli i ja dominiramo u međusobnim duelima sa Goranom i Eduardom. Goran se dosta nervira, što je meni prilično zabavno da gledam - zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.