LEP GEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pružio podršku Osaki u zaštiti njenog mentalnog zdravlja!
Foto: Profimedia

SVAKA ČAST

LEP GEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pružio podršku Osaki u zaštiti njenog mentalnog zdravlja!

Naomi nije nastupala ni na trećem ovosezonskom grend slem turniru, Vimbldonu, ali je najavila učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Objavljeno:

Druga teniserka sveta Naomi Osaka rekla je u intervjuu magazinu Tajm (Time) da je izmedju ostalih dobila podršku i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, nakon što se povukla sa Rolan Garosa, rekavši da joj je potrebna pauza da bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

- Možemo doneti mere za zaštitu sportista, posebno za one krhke, uz predlog da im se dozvoli da ponekad preskoče konferenciju za medije bez novčanih kazni - rekla je ona u intervjuu, a prenela je danas agencija AP.

Pored Djokovića, 23-godišnju teniserku su podržali i bivša prva dama SAD Mišel Obama, kao i proslavljeni sportisti, plivač Majkl Felps i košarkaš Stefen Kari.

Osaka je pre povlačenja sa ovogodišnjeg Rolan Garosa, donela odluku da se neće pojavljivati na konferencijama za medije, kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

Naomi Osaka
foto: Epa/ CAROLINE BLUMBERG

Organizatori grend slem turnira u Parizu izrekli su joj zatim novčanu kaznu od 15.000 dolara, nakon koje je ona odlučila da se povuče, rekavši da je u poslednje vreme imala napade anksioznosti pre davanja izjava za medije.

- Verovali ili ne, prirodno sam zatvorena u sebe i ne udvaram se svetlima reflektora. Uvek se trudim da zagovaram ono u šta verujem, ali to često donosi veliki strah - dodala je japanska teniserka.

Osaka nije nastupala ni na trećem ovosezonskom grend slem turniru, Vimbldonu, ali je najavila učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

U dosadašnjoj karijeri osvojila je četiri grend slem titule, po dve na Australijan openu i Otvorenom prvenstvu Amerike.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.