DA LI JE MOGUĆE DA ATP TOLIKO OTIMA OD TENISERA? Đokovićev PTPA izneo šokantne dokaze - NEVERICA!
Foto: EPA/Neil Hall

Strašno

DA LI JE MOGUĆE DA ATP TOLIKO OTIMA OD TENISERA? Đokovićev PTPA izneo šokantne dokaze - NEVERICA!

Od vrha pa naniže, mi moramo da koristimo naš kolektivan glas da bismo pomogli igračima danas, ali i sutra

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja borbu na dva fronta. Pored uspešne misije osvajanja "zlatnog slema" Noletu naperduje i drugi projekat, PTPA.

Profesionalno udruženje tenisera objavilo je zvanične podatke o raspodeli novca, koje pokazuje koliko ATP ne vodi računa o teniserima.

Na zvaničnoj Instagram stranici PTPA objavljen je dokaz o upravo tom poslednjem problemu.

Teniseri i teniserke dobijaju tek 17.5% novca od prihoda koje organizatori turnira zarađuju i to je najniži procenat među svim najvećim sportskim takmičenjima na svetu!

Tako recimo, golferi zarade 22.6% od onoga što organizatori prihoduju, 47% je zarada bejzbol igrača u MLB-u i igrača američkog fudbala u NFL-u.

U NBA je taj procenat ravno 50%, kao i u NHL-u, dok je rekorder engleska Premijer liga, gde fudbaleri dobijaju 61% od onoga što to takmičenje zaradi na godišnjem nivou.

Upravo zbog svega toga, slabije rangirani teniseri i teniserke ne zarađuju dovoljno novca da ne bi morali da razmišljaju o svojoj egzistenciji, što Đoković, Pospišil i njihovi saradnici u PTPA žele da promene.

Đoković je izdao i poslednje saopštenje tim povodom.

-Mi radimo ka tome da porastemo kako bismo pomogli svim igračima, ne samo onima koji su u top 100, da obezbede sebi održivo izdržavanje i da njihova prava budu zaštićena na i van terena. Od vrha pa naniže, mi moramo da koristimo naš kolektivan glas da bismo pomogli igračima danas, ali i sutra - stoji u najnovijem saopštenju Đokovića ispred PTPA.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.