NOVAK SE OSVRNUO NA USLOVE ZA IGRU: Bilo je vetrovito, ako se ne osećate komforno na udarcima bićete u nevolji
Foto: Profimedia

SPREMAN ZA NAREDNI MEČ

NOVAK SE OSVRNUO NA USLOVE ZA IGRU: Bilo je vetrovito, ako se ne osećate komforno na udarcima bićete u nevolji

Najbolji teniser sveta izjavio je da veruje u sebe pred odlučujuće duele koji ga očekuju na Vimbldonu

Objavljeno:

Novaka Đokovića u petak očekuje duel protiv Denisa Šapovalova u okviru polufinala Vimbldona, a nakon pobede protiv Martona Fučoviča u četvrtfinalu i govorio je o tome kako izgleda kada su uslovi za igru nezgodni odnosno kada je prisutan vetar.

- U pitanju je ritam, tempo osnovnih udaraca, bacanje loptice kod servisa. Sve je nekako poremećeno dok se zagrevate, drugačije se osećate na različitim terenima istog dana. Jednom kad izađete na Centralni teren, drugačiji je osećaj. Poslednjih nekoliko mečeva bilo je vetrovito, posebno protiv Martona. Tako da mislim da je to i mentalni i biomehanički izazov na terenu, jer ako se ponekad ne osećate komforno na udarcima, ako ste pomalo stegnuti, noge vam ne rade dobro. Ako je to slučaj po vetrovitom danu, bićete u nevolji. Morate da se molite da servirate dobro - izjavio se Novak.

On je dodao da je zadovoljan kako je sve do sada išlo na turniru, a posebno se osvrnuo na to što je uspeo da sačuva energiju za najvažnije mečeve koji slede.

- Ne žalim što nisam duže ostajao na terenu. Rekao sam da sam imao dovoljno mečeva. Naravno, podloga na Rolan Garosu je drugačija, ali imao sam mnogo različitih mečeva poslednjih nekoliko meseci što me dovodi u pravo stanje svesti za ono što sledi. Imao sam dosta treninga na travi. Zadovoljan sam kako sam se osećao i udarao lopticu. Verujem u sebe. Nije mi potrebno dodatno vreme na terenu, iskreno. Naprotiv, hoću da ostanem što manje i da sačuvam energiju za najvažnije mečeve - zaključio je Novak Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.