SENZACIJA U KNEŽEVINI: Evansov životni meč poslao Novaka kući (VIDEO)
Foto: EPA Sebastien Nogier

ATP MASTERS MONTE KARLO

SENZACIJA U KNEŽEVINI: Evansov životni meč poslao Novaka kući (VIDEO)

Čak 45 neiznuđenih grešaka napravio je najbolji teniser sveta

Objavljeno:

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Masters turnira u Monte Karlu pošto je bolji od njega bio Danijel Evans 2:0 (6:4, 7:5).

Srpski teniser napravio je čak 45 neiznuđenih grešaka na meču, tako da je britanski teniser, koji je odigrao meč karijere zasluženo bio bolji i stigao do plasmana u četvrtfinale.

Britanac je fenomenalno otvorio duel i poveo 3:0. Đoković se vratio, izjednačio na 4:4 i taman kada se činilo da će potpuno preokrenuti set u svoju korist, Evans je uzvratio, osvojio naredna dva gema i došao do prvog seta.

U drugom setu viđena su dva lica najboljeg tenisera sveta. Najpre je odlično počeo i poveo sa 3:0. Činilo se da će rutinski stići do izjednačenja u setovima, ali se to nije dogodilo. Imao je Đoković set loptu i priliku da meč odvede u odlučujući set, ali nije uspeo da je iskoristi. Dvostrukom servis greškom Novak je doveo Evansa u priliku da servira za trijumf što je on i iskoristio i tako uspeo da zakaže duel protiv Davida Gofana.

Kompletan tok meča mogli ste da pratite na putem lajv bloga na sajtu espreso.

DRUGI SET:

KRAJ MEČA!!!! Pobeda karijere Danijela Evansa koji je uspeo da eliminiše najboljeg tenisera sveta 2:0 (6:4, 7:5).

5:6 - BREEEEEEJK!!!!! Kad ne ide ne ide, Evans ima dve brejk prilike 15:40. Koristi drugu, duplom greškom Novak predaje gem britanskom teniseru koji će u narednom gemu servirati za pobedu.

5:5 - Đoković je na samo dva poena od izjednačenja u setovima 15:30. Set lopta za Novaka koju nažalost ne koristi, i ovaj gem igraće se na razliku. Evans na kraju uspeva da se izvuče i izjednači u gemovima.

Gofan je iznenadio Zvereva i plasirao se u četvrtfinale turnira u Monte Karlu, gde očekuje pobednika duela Đoković - Evans.

5:4 - Čist zicer promašio je Evans na mreži i omogućio Đokoviću da stigne do 30:30. Novak je osvojio gem, tako da će sada Evans morati da servisa za ostanak u drugom setu.

4:4 - Prvi put as udarac Evansa na meču 30:30. Novak dolazi do brejk lopte 30:40, ali je ne koristi. Maratonski gem na kraju je pripao Evansu koji je ponovo došao do izjednačenja u gemovima.

4:3 - Težak poen uzima Novak 40:15. Imao je šansu Evans da se vrati u gem, ali nije uspeo u tome.

3:3 - Bilo je malo problema za Evansa 30:30, ali se britanski teniser izvukao i izednačio u gemovima u drugom setu.

3:2 - BREEEEEEJK!!!!! Trećom Novakovom duplom greškom u meču, Evans dolazi do izjednačenja 30:30, a zatim stiže i do brejk prilike 30:40. Odmah je koristi i četvrti put u meču oduzima servis Đokoviću.

3:1 - Evans je i dalje dobar i uspeva da se upiše na semafor u drugom setu

Danijel Evans
foto: EPA Sebastien Nogier

3:0 - Duplo više grešaka nego vinera u ovom trenutku ima Đoković koji stiže do gem lopte 40:30. Nije uspeo da je iskoristi izjednačenje. Osvojio je naredna dva poena i overio prednost brejka.

2:0 - BREEEEEEJK!!!!! Dobar start drugog seta za srpskog tenisera koji oduzima servis svom rivalu.

Novak Đoković
foto: EPA Sebastien Nogier

1:0 - Opasan je Evans i u prvom gemu drugog seta 40:40. Đoković osvaja naredna dva poena i dolazi do prednosti u gemovima.

PRVI SET:

4:6 - Evans je stigao do dve set lopte 40:15. Novak je imao sreće kod druge i stigao do izjednačenj u gemu 40:40. Iskoristio je treću i stigao do prvog seta.

4:5 - BREEEEJK!!!!!! Evans osvaja najduži poen na meču u kome je viđeno čak 34 udaraca i stiže do nove dve brejk lopte 15:40. Koristi prvu i u narednom gemu servira za prvi set.

Novak Đoković
foto: EPA Sebastien Nogier

4:4 - BREEEEEEJK!!!!! Pritiska ponovo Novak 30:30. Britanac greši, Novak ima šansu za izjednačenje, ali greškom iz forhenda ne koristi brejk priliku. Velika greška glavnog sudije meča nije omela Novaka da stigne do novog brejka i izjednačenja u prvom setu.

3:4 - As udarcem najbolji teniser sveta stiže do 40:0. Osvojio je Evans naredni poen, ali više od toga u ovom gemu nije mogao.

2:4 - Prekida Evans seriju izgubljenih poena, ali je i dalje u problemu u ovom gemu 15:30. Nove brejk lopte ima Novak 15:40 koje je dosta jeftino propustio pa je usledilo izjednačenje 40:40. Maratonski gem koji je trajao skoro 10 minuta na kraju je pripao Evansu.

2:3 - Lako je Novak uspeo da osvoji svoj servis gem i smanji rezultat.

1:3 - BREEEEEEEJK!!!! Šansa za Novaka, brejk prilika 30:40, koju je Evans spasio sjajnim bekendom. Britanac kod druge nije imao nikakvu šansu, srpski teniser se na najbolji način upisuje na semafor.

0:3 - BREEEEEJK!!! Nastavljaju se problemi, Evans je ponovo imao dve brejk lopte 15:40. Iskoristio je drugu i povećao svoju prednost.

0:2 - Ne oseća Novak loptu na početku meča, Evans overava prednost brejka.

0:1 - BREEEEEJK!!! Meč je počeo servisom Novak Đokovića. Loše je krenulo, dve brejk lopte imao je Evans 15:40. Novak je slabo servirao, što je Evans iskoristio i stigao do prednosti na početku meča.

Retko se dešava da jedan igrač pre početka susreta dobije opomenu, ali to se desilo ovoga puta. Britanac je opomenut zbog kašnjenja na početak duela.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos teniskog meča koji se igra u Monte Karlu, a i kome se sastaju Novak Đoković i Danijel Evans.

Biće ovo prvi međusobni susret najboljeg tenisera sveta i Evansa koji je u ovom trenutku 33. igrač na planeti. Pobednika u četvrtfinalu čeka bolji iz meča Aleksander Zverev - David Gofan.

Novak je u prvom susretu koji je odigrao u Monte Karlu bio bolji od Janika Sinera, dok je Evans na putu do ovom meča u prvom kolu bio bolj od Dušana Lajovića, a kasnije i pobednika Mastersa u Majamiju, Hurberta Hurkača.

O svom protivniku u trećem kolu Novak je izjavio:

- Evans je veoma pametan igrač. Možda bi neko pomislio da mu šljaka ne odgovara, ali dokazao je da to nije tačno. Odlično se kreće, eksplozivan je igrač. Ima odličan forhend, dobar servis, izlazi na mrežu, dobro koristi slajs. Nikada nismo igrali. Moraću da razgovaram sa svojim timom, trenerima, da se pripremim najbolje što mogu - rekao je Novak.

Novak Đoković igra u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu, a njegov rival biće Danijel Evansa.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.