NOVAK SNIMA DOKUMENTARAC: Do kraja ove godine ćete imati priliku da vidite!
Foto: EPA/Dean Lewins

JEDVA ČEKAMO

NOVAK SNIMA DOKUMENTARAC: Do kraja ove godine ćete imati priliku da vidite!

Srpski teniser, prokomentarisao je dosadašnji tok sezone

Objavljeno:

Prvi reket sveta, Novak Đoković ušao je u svoje deveto finale na Australijan openu.

Novak je na konferenciji otkrio koliki procenat njegovog dana odlazi na oporavak posle povrede u predelu abdomena nakon duela sa Tejlorom Fricom.

- Oporavak predstavlja 100 posto mog dana, pet dana sam sve svoje vreme proveo u oporavku. Snimam dokumentarac, sve će se to videti na ekranima, do kraja ove godine, mogu da najavim i to. Beležim dosta stvari koje doživljavam u ovom periodu, u poslednjih nekoliko meseci, pa ćete imati prilike sve to da vidite - rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da ne očekuje da će se puno stvari promeniti u nastavku sezone

- Jesam komunicirao s nekim igračima, uglavnom su se žalili na trenutno stanje i interesovali se za novosti. S obzirom na to da nisam više u Savetu igrača, ne mogu da utičem na velike odluke koje se donose. Po strani sam i čekam, kao i svi, obećali su nam pre desetak dana odgovore i još ništa nismo dobili od naših predstavnika u Savetu. Na osnovu pređašnjeg iskustva, deluje da će stvari samo da se odvijaju onako kako su prethodno postavljene – ništa se neće uraditi, samo će se odugovlačiti i nastaviti dalje. Jedino što može da se dogodi za promenu jeste da se ujedini veliki broj igrača i da odluče da neće u tim uslovima da igraju, ali ne vidim da će se to desiti“, kaže Đoković i dodaje:

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Možda, možda ne, ali blizu je kraj Australijan opena, imamo turnire u Singapuru. Izgleda da će ostati pravilo da će igrač moći da vodi samo dve osobe, da ćemo svugde biti u karantinu… To je što je, rekao sam da nisam saglasan i da je bitno da se prilagodimo svakoj zemlji jer svaka zemlja ima posebnu situaciju i sistem. Ako ćemo ići na taj način, bolje je da odaberemo jedno mesto, da tu igramo dva-tri meseca i da onda možemo da dovedemo i familije, koliko god hoćemo ljudi, da smo svi tu zatvoreni i da niko neće izlaziti. To je OK, tako je funkcionisalo u NBA. Publike neće biti nigde u Evropi, možda malo u Majamiju.

Za kraj, Đoković je objasnio trenutnu situaciju u svetu tenisa:

- Izuzetno je nepredvidljivo – evo u Singapuru ako je neko pozitivan ili ako je bliski kontakt nekog pozitivnog, on mora 22 dana da se izoluje. Znači, njemu je otišlo mesec dana sezone. Imaćemo mnogo problema ako nastavimo u ovom tempu, i u Australiji je bilo problema, ne možemo da očekujemo da neće biti pozitivnih slučajeva u narednom periodu, naprotiv, biće ih mnogo - zaključuje Đoković.

Novak Đoković će se u finalu sastati sa pobednikom meča Cicipas-Medvedev.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.