ĐOKOVIĆ UZ KOKICE OČEKUJE PROTIVNIKA: Povreda je prošlost, spreman sam za veliko finale!
Novak Đoković, Foto: EPA/Dave Hunt

zadovoljan je novak

ĐOKOVIĆ UZ KOKICE OČEKUJE PROTIVNIKA: Povreda je prošlost, spreman sam za veliko finale!

Srpski teniser i najbolji reket sveta plasirao se u novo finale njegovog omiljenog turnira Australijan opena

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković, danas se pobedom protiv Rusa Aslana Karaceva plasirao u svoje deveto finale na Australijan openu.

Nakon odigranog meča, istakao je da je povreda prošlost.

- Najbolja situacija za mene od početka ovog turnira. Mogao sam da zamahnem, da udarim lopticu. U pravom trenutku, u najboljem trenutku. Ovo je bio moj najbolji meč na turniru. Vrlo sam zadovoljan - rekao je Đoković posle meča u kojem je dobio bez izgubljenog seta rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

Novak Đoković
foto: EPA/Dean Lewins

Njega u finalu očekuje pobednik meča između Medvedeva i Ciciapasa.

- Gledao sam taj meč, Rafa je dominirao, a onda je Stefanos sjajno odigrao. Verovatno je to najbolji meč na turniru. Zaista su obojica igrali na visokom nivou. Ali kada govorimo o visokom nivou, možda je tu Medvedev trenutno najbolji u poslednja tri meseca. Osvojio je završni turnir prošle godine, pa ATP kup sada... Biće sigurno meč pun intenziteta. Uzimam kokice i uživam - rekao je Đoković bez posebne želje po pitanju koga bi voleo naspram sebe da vidi u finalu.

Osim uživanja u drugom polufinalu, Novak Đoković će iskoristiti dva dana za odmor.

- Oporavak je sada najbitniji. Posle ću sa timom videti da li ću da treniram. Verovatno dan pred meč, u subotu, radićemo na nekim specifičnostima, u zavisnosti od toga protiv koga ću igrati. Ali spreman sam. Imao sam dovoljno mečeva, dovoljno udaraca, dovoljno treninga. Spreman sam. Dobro osećam loptu, dobro je udaram - zaključio je prvi teniser sveta koji će u Melburnu imati priliku da treći put uzastopno podigne trofej na prvom Grend slemu u sezoni.

Novak Đoković
foto: EPA/Dean Lewins

Finalni meč ovogodišnjeg Australijan opena, na programu je u nedelju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.