TRADICIJA JE TU DA SE POŠTUJE 3:0 (6:3, 6:4, 6:2): Đoković je nepogrešiv kad igra polufinale Australijan opena!
Foto: EPA/Dean Lewins

idemo po devetu

TRADICIJA JE TU DA SE POŠTUJE 3:0 (6:3, 6:4, 6:2): Đoković je nepogrešiv kad igra polufinale Australijan opena!

Đoković u devetom finalu Melburna

Objavljeno:

Novak Đoković jednostavno ne zna da izgubi kad igra polufinale Australijan opena.

Tako je bilo i ovog petka ujutru, Đoković je u tri seta bio bolji od nezgodnog Rusa Alesa Karaceva (6:3, 6:4, 6:2),koji je pokazao zašto je stigao do polufinala i sigurni smo da ako nastavi sa ovakvom igrom da su pred njim lepi dani.

Prvi set je do devetog gema prošao bez brejka, čak nismo videli ni jednu brejk šansu. A karakteristika najboljih tenisera je da kad je najbitnije oni su najbolji. Tako je bilo i ovoga puta, Novak je uzeo gem na servis Karaceva pri rezultatu 5:3, koji je iskoristio i poveo u setovima sa 1:0 (6:3).

Drugi set je za razliku od prvog obilovao brejkovima, prvo je Đoković dva puta zaredom oduze servis. Imao je Novak 5:1 i servirao za drugi set, ali je Karacev prekinuo seriju Novaka od pet gemova zaredom, svojim prvim brejkom i uveo neizvesnost u set. Srećom ishod je bio onakav kakav smo se svi nadali, Novak je poveo sa 2:0 (6:3, 6:4).

Treći je bio sličan drugom, otvorio ga je Novak brejkom, ali se Karacev ubrzo vratio, međutim prelomni trenutak se desio u petom gemu kada je Đoković napravio ribrejk i vratio prednost na svoju stranu, a novi brejk je napravio pri rezultatu 5:2, koji je u sledećem gemu potvrdio i pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2).

Takođe Đoković uvek kad je igrao finale Australijan opena je osvajao titulu, nadajmo se da će tako biti i u nedelju. I da ćemo se radovati novoj Novakovoj tituli.

Sutra čemo szanati i protivnika, a u drugom polufinalu su rivali Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

III SET

6:2 POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Lagano je Novak osvojio poslednji gem i došao do svog devetog finala Australijan opena. Đoković i dalje ne zna za poraz u polifinalima prvog Gren slema.

5:2 BREJK ĐOKOVIĆA! Nadajmo se da je ovo prelomni trenutak meča, ponovo Novak oduzima servis. Verujemo da je sledeći gem i poslednji na meču. Pošto Novak servira za pobedu.

4:2 Asom Novak dolazi do svog gema, bilo je 40:30 Rus je pretio da zakomplikuje situaciju, ali je as stigao baš kad treba.

3:2 NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Novak ponovo uzima gem na servis Karaceva i dolazi do nove prednosti.

2:2 Vraća brejk Rus. Dominirao je Karacev u ovom gemu i Novakova prednost u setu je anulirana.

2:1 Gem za Karaceva, bez izgubljenog poena.

2:0 Potvrđen je brejk Đoković relativno lako dolazi do svog prvog gema na svoj servis.

1:0 ODMAH BREJK! Novak opet sjajno otvara set i oduzima servis Rusu. Put ka pobedi je sve kraći.

II SET

6:4 I DRUGI SET PRIPADA ĐOKOVIĆU! Izvukao se Novak u ovom gemu spasao je dve brejk lopte i osvojio drugi set. Bitan trenutak jer je Karacev bio u naletu posle tri osvojena gema zaredom.

5:4 Novi gem za Karaceva bilo je 30:30, međutim Rus uspeva da osvoji bitne poene i dođe do četvrtog gema u setu. Novak će po drugi put servirati za set.

5:3 Prvi brejk Karaceva, smanjuje prednost Novaka. Ostao je još jedan brejk prednosti.

5:2 Prekida Rus seriju Đokovića od pet gemova zaredom i ostao u setu. Nadamo se ne zadugo jer će posle pauze Novak servirati za set.

5:1 Nezaustavljiv je Novak, novi gem bez izubljenog poena i Karacev će posle samo 20 minuta igre u drugom setu servirati za ostanak u njemu.

4:1 NOVI BREJK! Opet je Đoković napravio brejk bez izgubljenog poena, Rus je u dosadašnjem delu meča napravio čak 18 grešaka, dok ih Novak od početka meča ima samo jednu. To je jedan od glavnih razloga Đokovićeve prednosti

3:1 Potvrđuje Novak brejk i dolazi do prednosti koju će nadajmo se sačuvati do kraja seta.

2:1 BREJK ĐOKOVIĆA! Fantastične poene je odigrao Novak u ovom gemu i bez izgubljenog poena uzeo gem na servis Karaceva.

1:1 I Đoković je bio siguran u svom uvodnom gemu na svoj servis.

0:1 Prvi gem u drugom setu uzima Karacev na svoj servis bez izgubljenog poena.

I SET

6:3 Prvi set na meču pripada Novaku Đokoviću, prvi teniser sveta je podigao nivo igre taman kad je trebalo i od poslednjih 13 uzeo 12 poena i vodi sa 1:0 u setovima.

5:3 BREJK U PRAVOM TRENUTKU! Sa nulom Novak uzima prvi gem na servis Karaceva, u narednom gemu serviraće za prvi set.

4:3 Đoković osvaja svoj četvrti gem bez većih problema.

3:3 Šteta, imao je Novak 0:30, ali je Karacev od tog trenutka odigrao četiri fantastična poena, i niuje dopustio Đokoviću da mu ugrozi servis.

3:2 Opet je Karacev pretio na Novakov servis, na semaforu je stajalo 30:30, ali se Đoković opet uspeo da onemogući Rusa da dođe do brejk šansi.

2:2 Rus je bio na 40:0, potom je Novak uspeo da dođe do 40:30, ali više od toga nije mogao. Karacev dolazi do poravnanja u setu.

2:1 Bilo je u ovom gemu 30:30, ali je Đoković sa dva dobra servisa osvojio naredna dva poena i uzeo svoj drugi gem.

1:1 I Karacev dobija svoj uvodni gem na meču.

1:0 Đoković prvi gem uzima bez izgubljenog poena.

Prvi na servisu će biti Novak Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.