'FEDERERU I NADALU JE POTREBAN ZLIKOVAC I NEGATIVAC': Otišlo je predaleko, Noleta porede SA KIRJOSOM
Foto: EPA/Dean Lewins

srbin u fokusu

'FEDERERU I NADALU JE POTREBAN ZLIKOVAC I NEGATIVAC': Otišlo je predaleko, Noleta porede SA KIRJOSOM

– Na terenu je Đoković neverovatan. On je na drugom nivou, momak kojeg nikad ne želi da dobijete na žrebu, jedan od najvećih talenata koje smo ikad imali. Van terena nije činio sebi usluge

Objavljeno:

Nekadašnji teniser Australije, Sem Grot , ponovo je komentarisao Noleta. U kolumni Herold Sana pod naslovom “Đoković i Kirjos nisu tako različiti”.

– Nijedan od njih neće uživati da čita ovo, ali svidelo im se to ili ne, zvezda koje su u “ratu” Novak Đoković i Nik Kirjos dele nekoliko stvari. Obojica vole da dele javnost i dobijaju kritike za sve što urade. Na meti su više nego njihove kolege. Kirjos zna da on nije svačija “šolja čaja”. On je to što jeste i ako vam se ne dopada, šteta za vas. Đoković se s druge strane, trudi da ostavi utisak da ne mari da li ga neko ne voli, ali duboko dole nisam siguran da je to tačno. On igra pored dvojice najpopularnijih i najfenomenalnijih teniskih talenata koje je ovaj sport ikad video. I mada je više nego izvesno da će ih prestići po broju osvojenih grend slem titula, on nikada nije dobio univerzalnu podršku kao onu. Saosećam se s njim zbog toga. Svakoj velikoj eri je potreban zlikovac. I on je postao upravo to – piše Grot.

Ne može, međutim, da prenebregne Novakov igrački kvalitet.

– Na terenu je Đoković neverovatan. On je na drugom nivou, momak kojeg nikad ne želi da dobijete na žrebu, jedan od najvećih talenata koje smo ikad imali. Van terena nije činio sebi usluge – naročito u poslednjih 12 meseci.

Našao je zamerku i kad su Đokovićevi ciljevi u pitanju.

– Teniseri su sebični ljudi. Ne samo Đoković, svi mi. Ovaj sport nagrađuje individualni uspeh. Radiš ono što je najbolje za tebe. Za Đokovića to su grend slem trofeji. To je sve. On želi da taj rekord bude njegov. Želi da njegova legat bude da je najbolji teniser svih vremena i da sve ove kontroverze budu zaboravljene. On sebi ne čini time uslugu.

Ističe i da Novak uvek deluje kao da je u manjini.

– Žalim ga zbog toga. Mislim da on želi da kao i svi mi oseti odobravanje i da se dopadne drugima. Niko ne želi da bude dečak na igralištu bez drugara. Gotovo da deluje apsurdno da jedan od najboljih igrača jedne generacije može da ima tako negativnu javnu sliku i nažalost za njega, nisam siguran da će to moći da promeni. U bilo kojoj drugoj eri ne mislim da bi bilo ovako. Rodžeru i Rafi je bio potreban negativac i dobili su Novaka – istakao je Grot u svojoj kolumni.

(Espreso/Maxbetsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.