NISAM OPSEDNUT: Nadal o borbi sa Novakom i Federerom na večnoj listi - SAMO ZDRAVA AMBICIJA JE VAŽNA
Foto: EPA/Dean Lewins

otvoreno

NISAM OPSEDNUT: Nadal o borbi sa Novakom i Federerom na večnoj listi - SAMO ZDRAVA AMBICIJA JE VAŽNA

"Ja igram tenis. Volim tenis. Sviđa mi se to što radim. To je glavna stvar. Naravno da sam veoma motivisan da osvojim Grend slemove i da igram najvažnije mečeve"

Objavljeno:

Rafael Nadal je razgovarao sa medijima, a ovaj put je otkrio kako shvata tenis.

Istakao je da uvek razmišlja o najvećim dometima, ali da se ne opterećuje time.

Rafa i Federer imaju po 20 Grend slem titula i tesna je borba između njih dvojice na večnoj listi. A tu je i naš Nole...

"Ja igram tenis. Volim tenis. Sviđa mi se to što radim. To je glavna stvar. Naravno da sam veoma motivisan da osvojim Grend slemove i da igram najvažnije mečeve. Nema sumnje. Jedino što sam toliko puta rekao jeste da nisam opsednut pokušajem da budem najbolji – ne, samo imam svoj put. To mi je do sada uspevalo. Mislim da je ambicija važna, ali zdrava ambicija... Ako imate previše ambicije, tada možete da postane frustrirani kad ne uspete u onome što ste želeli", rekao je Nadal i dodao:

"Nikada sportu nisam pristupao na taj način. To je to. Uživam, dajem sve od sebe, trudim se da budem na najvišem nivou svakoga dana. Ponekad je taj nivo na 60 odsto, nekad na 100 odsto. Ali, ja pokušavam da dam sve od sebe tokom karijere i to je to. Za mene je najvažnije da kada odem kući budem svestan da sam doneo najviše što mogu. To mi donosi sreću i čini me smirenim."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.