FIZIOTERAPEUT KOJI LEČI ČAK I NEMOGUĆE: Pomogao je Novaku za samo jedan dan!
Foto: Profimedia

dobar tandem

FIZIOTERAPEUT KOJI LEČI ČAK I NEMOGUĆE: Pomogao je Novaku za samo jedan dan!

Uspeo je da završi meč i izađe kao pobednik protiv Frica, a kasnije savladao i Miloša Raonića

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković zadobio je povredu mišića u trećem kolu Australijan opena. Iako se pričalo da će odustati od turnira, vratio se jači nego ikada.

Uspeo je da završi meč i izađe kao pobednik protiv Frica, a kasnije savladao i Miloša Raonića.

Čovek koji mu je i više nego pomogao jeste fizioterapeut Ulises Badio. On je uvek bio tu za Novaka, pokušava da mu pomogne pri svakoj vežbi, a sa Srbinom je u timu dugi niz godina.

- U Rimu mi se obratio za pomoć, a potom je predložio da idem s njim na Rolan Garos. Sada živim između Italije, Beograda i Monte Karla. Singl sam i mogu da mu budem na raspolaganju 24 sata. Ako mi kaže: “Idemo u Šangaj”, idemo. To je sada moj posao. Nije mi bilo dovoljno samo da budem fizioterapeut na turniru. Gledao sam sve te vrhunske tenisere i želeo sam da imam puno radno vreme s njima - rekao je još 2017. godine Argentinac.

Koliko je u suštini Novak kooperativan u vežbama, potvrđuje i sam Badio koji tvrdi da se čak četiri puta na dan rade vežbe istezanja.

- Ima takvu fizionomiju da može da dostigne neverovatan nivo istezanja. Te vežbe su ključne, radimo ih četiri puta dnevno. Nole je imao povredu koju zasad dobro kontrolišemo. Doneo je najbolju moguću odluku da pauzira do kraja sezone, jer smo dobili vreme da napravimo plan rada i da ne pogrešimo u načinu terapija. Jedva čeka da se vrati na teren - naglasio je Badio.

Za Badija ništa nije problem kada je Đoković u pitanju, često mu pomaže oko ishrane, a često izlaze i snimci gde se dobro provode.

Više liči da je fizioterapeut postao deo familije Đoković.

- Zagrevanje pred meč i ples sa Ulijem - napisao je tada Đoković.

Upravo je on ta "magija" koja je vratila Novaka u nastavku takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.