FEDERER SAOPŠTIO ŠOKANTNE VESTI: Švajcarac iznenada promenio odluku i sklonio se s puta Đokoviću ka istoriji!
Foto: EPA/Lukas Coch

Ovo je bilo neočekivano

FEDERER SAOPŠTIO ŠOKANTNE VESTI: Švajcarac iznenada promenio odluku i sklonio se s puta Đokoviću ka istoriji!

Uprkos najavama i njega i ljudi iz organizacije da će biti spreman za prvi Gren slem u sezoni, stvari su se sada promenile

Objavljeno: 10:00h

Rodžer Federer neće igrati na Australijan openu! Šokantnu vest je potvrdio sam švajcarski teniser tokom dodele nagrada za sportistu godine u Švajcarskoj.

Iako je i on sam, kao i njegov stručni štab, pa čak i organizatori, najavljivao da će posle dve operacije kolena i duge pauze, 38-godišnji rekorder po broju osvojenih Gren slemova, nastupiti u Melburnu naredne godine, ipak je došlo do promene plana.

foto: EPA/Lukas Coch

- Voleo bih da budem u Australiji, ali to ne bi bilo fer prema mojim kolenima. Neću igrati dok ne budem 100% spreman. Moji ciljevi su Vimbldon, Olimpijske igre i US open - rekao je za mnoge najbolji teniser svih vremena.

Nakon ove izjave da se naslutiti da Federer nema nameru da igra ni na Rolan Garosu što svakako olakšava posao Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Federer svoj najbolji tenis igra na travi, svestan je da u takvim uslovima ima najviše šansi da osvoji još jedan Gren slem pa se zato i fokusirao na Vimbldon.

On i Nadal su trenutno izjednačeni sa po 20 osvojenih Gren slem titula u karijeri.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.