ĐOKOVIĆ, FEDERER ILI NADAL? Monika Seleš rekla Amerikancima ko je najbolji teniser svih vremena! I iznenadila ih!
Monika Seleš (u sredini), Foto: AP/EPA/Ali Haider/EPA/David Guzman

ne biste pogodili šta je odgovorila

ĐOKOVIĆ, FEDERER ILI NADAL? Monika Seleš rekla Amerikancima ko je najbolji teniser svih vremena! I iznenadila ih!

Mišljenje Monike je veoma cenjeno u svetu tenisa

Objavljeno:

Iako su sve više pod pritiskom mladih zvezda, tri najbolja tenisera u istoriji još se pitaju kada je borba za najveće titule u zlatnom periodu "belog sporta".

Istovremeno, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković vode borbu za zvanje najboljeg svih vremena, a skoro svakog dana neko od stručnjaka daje svoje mišljenje na tu temu.

Tako su američki mediji odlučili da se obrate jednoj od najboljih svih vremena u ženskoj konkurenciji. Monika Seleš je ostavila neizbrisiv trag nastupajući pod zastavama Jugoslavije i SAD-a.

foto: Profimedia

Bivši broj 1 je vlasnica devet Gren slem titula, a bilo bi ih sigurno mnogo više da je nezapamćeni napad nožem jednog navijača na terenu nije zaustavio kad je imala samo 19 godina.

- Ko je najbolji svih vremena? Mislim da će se taj odgovor tek dobiti - i to u zavisnosti od toga ko će od njih trojice duže ostati zdrav! - rekla je Selešova i iznenadila odgovorom koji zaista, najviše ima smisla.

Svaki od trojice tenisera iam svoje adute:

Federer je osvajač 103 trofeja, od čega 20 Gren slemova. Pet puta je sezonu završavao kao broj jedan i drzi rekord od 310 nedelja na vrhu ATP liste.

foto: AP

Đoković je upravo u poteri za ovim rekordom Švajcarca, koji bi trebalo da padne u martu, ali i za onim u broju osvojeni najvećih trofeja - ima 17 Gren slem titula.

foto: EPA/Andy Rain

Nadal deli sa Federerom rekord od 20 gren slemova, a ima i dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara. Drži i rekord po broju trijumfa na jednom Gren slemu, ima ih čak 13 na Rolan Garosu.

foto: EPA/Ian Langsdon

- Njih trojica igraju tako različitim stilovima! I, mislim da je, prosto, za mlade tenisere potpuno fenomenalno što mogu da vide da ne postoji samo jedan jedini način na koji se postaje šampion - napomenula je Seleš.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.