DUEL ALKARASA I ĐOKOVIĆA JE TENISKA POSLASTICA: Čuveni stručnjak prednost daje srpskom teniseru!
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

SVI JEDVA ČEKAJU

DUEL ALKARASA I ĐOKOVIĆA JE TENISKA POSLASTICA: Čuveni stručnjak prednost daje srpskom teniseru!

Meč srpskog i španskog tenisera na programu je u petak

Objavljeno: 01:06h

Meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa biće pravo finale pre finala na Rolan Garosu, gde Španac slovi za popriličnog favorita prema kladionicama.

I Đoković i Alkaras su bili sigurni na putu do polufinala, a mnogi su posebno impresionirani Alkarasom, koji je bukvalno čistio rivale sa terena, a posebno je bio brutalan protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu.

Mnogi teniski stručnjaci uvereni su da je Alkaras nezaustavljiv, ali mnogi ne potcenjuju šampionski gen Novaka Đokovića.

To posebno u svojoj analizi ističe Bred Gilbert, jedan od najboljih teniskih stručnjaka, bivši trener Andrea Agasija, Endija Rodika i Endi Mareja.

Američki stručnjak ne daje mnogo na značaju jednom duelu koji su Đoković i Alkaras odigrali u Madridu prošle godine, kada je Alkaras tesno slavio posle taj-brejka odlučujućeg seta, jer smatra da je tada šljaka bila brža uz veliku nadmorsku visinu u Madridu i da je to pogodovalo Špancu.

Novak Đoković, Karlos Alkaras
foto: EPA/Juanjo Martin

Minimalno veće šanse daje Novaku, kladioničarskim rečnikom uz hendikep od 0,5, dok smatra da šanse mogu i da porastu u slučaju da ne bude vetra kao faktora, jer će to pogodovati Alkarasovoj snazi i spin udarcima koji više dolaze do izražaja u vetrovitim uslovima, što mu je opcija više.

- Samo zbog njegove neverovatne sposobnosti u mečevima od pet setova. Ta sposobnost je bila u potpunosti prikazana u četvrtfinalu, kada je izdržao ranu oluju protiv Hačanova i odigrao besprekoran taj-brejk, da izbegne da gubi sa 2:0 u setovima. Da li će to moći da uradi protiv Alkarasa? Što možda navodi trenera u meni da pomisli da ga možete videti da igra ofanzivnije. Mislim da će da pomisli "ako ne igram ofanzivnije, mogao bih da budem gurnut". To je ono što volim kod njega. On može nešto da uradi i bum, to može da se promeni, jer uvek ima vremena u ovom formatu od pet setova. Rekao bih da Alkaras ima veliki, veliki napad, gde može da vas jednim udarcem učini ranjivim, a Đoković može da naniže četiri lopte koje mogu da ti spale pluća - zaključak je Gilberta.

Podsećamo, duel Đokovića i Alkarasa na programu je u petak, a termin će biti naknadno određen, najverovatnije u četvrtak.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.