FERERO PRED SUDAR ALKARASA I ĐOKOVIĆA: Znamo Novaka dobro...
Huan Karlos Ferero, Foto: EPA/Yoan Valat

spremni za sve

FERERO PRED SUDAR ALKARASA I ĐOKOVIĆA: Znamo Novaka dobro...

Mladi Španac je već dostigao uspehe čuvenog "Komarca" Ferera, broj jedan i jednu grend slem titulu, ali sada cilja pehar koji je njegov učitelj osvojio pre ravno 20 godina

Objavljeno:

Huan Karlos Ferero, nekad poznat kao svetski broj jedan i šampion Rolan Garosa, a sada kao trener Karlosa Alkarasa.

Mladi Španac je već dostigao uspehe čuvenog "Komarca" Ferera, broj jedan i jednu grend slem titulu, ali sada cilja pehar koji je njegov učitelj osvojio pre ravno 20 godina.

Na putu mu stoji Novak Đoković, u polufinalu koje svi željno iščekuju.

- Potrudio bih da se upoznam sve vezano za njegove tehničke, taktičke i lične stvari. Videli smo mnogo mečeva između Novaka, Rodžera i Rafe. Što se tiče tehničkih stvari nemoguće je kopirati te stvari, Karlos ima svoje jedinstvene veštine. Veoma je prirodan po pitanju igre na šljaci.

Huan Karlos Ferero, Karlos Alkaras
foto: EPA/Alejandro Garcia

Pokušali su novinari da izvuku i neku informaciju o taktičkoj pripremi Alkarazovog tima za duel sa Novakom, ali je Ferero ostao "zakopčan".

- Ne mogu da vam kažem sve (smeh). Znamo Novaka dobro, pripremite se za taktičke situacije koje ćemo imati u toku meča. Šta treba raditi ako ne igra dobro kao prethodnih dana, kakav treba da bude stav i drugi detalji. Sve je u detaljima.

Karlos Alkaras, Novak Đoković
foto: EPA/Juanjo Martin, EPA/Emilio Naranjo

Ferero je upitan i da li je za Alkaraza prednost to što je sada najbolji teniser sveta.

- Ne mislim da je to prednost, mislim da su obojica najbolji na svetu. Novak ima više iskustva da igra ovaj meč, osvojio je 22 Grend slem titule, a Karlos želi da igra taj meč od početka turnira. Spreman je za ovakve mečeve i momente, pokušaćemo da napravimo istoriju korak po korak. Znamo da će Novak dati najbolje od sebe, da će se boriti do poslednjeg poena, pripremiće meč podjednako dobro kao što mi možemo. Biće to tesan meč, Karlos veruje u sebe i da može da pobedi Novaka, obojica igraju na neverovatnom nivou - poručio je Ferero.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.