"KARLOS JE NATČOVEK, A NOVAK GENIJE" Vilander misli da Đoković u OVOME neće moći da parira Alkarasu!
Novak Đoković/Karlos Alkaras, Foto: EPA/Juanjo Martin, EPA/Emilio Naranjo

čekamo spektakl

"KARLOS JE NATČOVEK, A NOVAK GENIJE" Vilander misli da Đoković u OVOME neće moći da parira Alkarasu!

Vilande rne sumnja u fizičku izdržljivost Đokovića

Objavljeno:

Novak Đoković je od taj-brejka drugog seta pa do sredine četvrtog seta meča sa Karenom Hačanovim igrao besprekoran tenis. A onda je Karlos Alkaras do pred kraj trećeg seta prosto razbijao Stefanosa Cicipasa ubitačnim tempom i snažnim udarcima. Nema šta, čeka nas strašno polufinale Rolan Garosa u petak, a ko god da prođe dalje, teško da će imati jednak izazov u velikom finalu.

Osmostruki grend slem šampion a sada komentator i reporter Jurosporta, Mats Vilander, dao je svoje viđenje spektakla pred nama.

- Karlos Alkaras je zapalio svet profesionalnog tenisa. Ljudi sve više pričaju o njemu. Taktički je bio neverovatan, nije izgubio identitet na terenu. Neverovatno je sedeti i gledati njega uživo. Dolazi niotkud sa svojim razornim bekhendom, takav je da je to skoro nedostatak poštovanja za samu igru... Njemu je sasvim u redu da svi navijaju za drugog momka jer samo želimo da više gledamo Karlitosa - počeo je Šveđanin utiscima sa meča Alkaras - Ciipas.

Karlos Alkaras, Novak Đoković
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Vilandera je zadivila hladnokrvnost Španca i u izjavama.

- Zapravo ne mogu da verujem da je rekao da je njegovo samopouzdanje veoma visoko, to je neverovatno. Sledeće igra sa Novakom Đokovićem i izlazi sa ovim rečima... Drugačije je igrati protiv nekoga koga ste pobedili nekoliko puta ranije, ali nije igrao toliko puta. Prosto je neverovatno. On je natčovek, ima nade za čovečanstvo kada vidite sportistu kao što je Karlos Alkaras.

Mats Vilander
foto: Profimedia

Šta očekuje u finalu?

- Mislim da će publika stajati iza Novaka Đokovića u ranoj fazi. Oni veruju da je Novak taj koji će morati da se bori, da budem iskren, i on će to moći, sigurno će naći rešenja. Fizički, Novak je genije, ali brzina koju Karlos ima na terenu je možda čak i previše za Novaka.

Bonus video:

00:29

Okupljeni Srbi na protestu u Zvečanu prate uzivo meč Novaka Đokovića na Rolan Garosu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.